Április 14-én a Nyíregyházi Sportcentrumba látogatott el húsz gyermek a Tasak Tanoda diákjai közül. A nap során a fiatalok bejárták a frissen átadott Atlétikai Centrumot, kipróbáltak különböző sportágakat, olimpikonokkal és hivatásos sportolókkal találkoztak és egy úszóedzésen is részt vettek.

„Az alapítvánnyal egy olyan napot szerettünk volna szervezni, ahol olyan gyerekek próbálhatnak ki különböző sportágakat, akiknek erre máskor nincs lehetőségük. A sportot egy kitörési pontnak tartjuk, ami megváltoztathatja a jövőjüket. A célunk, hogy a gyerekek olyan sportolókkal találkozzanak, akik inspirációt nyújthatnak az álmaik megvalósításához. Reméljük, hogy ez a nap olyan élmény lehet, ami jelentős mértékben befolyásolja a gyerekek jövőképét és céljait” – mondta Bacsó Benjámin, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány elnöke.

A délelőtt során az Atlétikai Centrum körbejárását követően a Nyíregyházi Sportcentrum atlétái közül két sportoló mutatta be sportágát a gyerekeknek: Tóth Balázs súlylökő és Szikszai Róbert diszkoszvető segítségével a gyerekek az erejüket is próbára tehették. Majd egy rögtönzött futóversenyt követően egy izgalmas vívóedzésen vehettek részt a gyerekek, melyet Pákey Béla vívó mesteredző vezetett. Ezután a Continental Arénában a Fatum-Nyíregyháza röplabdacsapatának néhány játékosával találkozhattak és játszhattak együtt az ebédig. A napot pedig az Eissmann Városi Uszodában egy játékos úszóedzéssel zárták.

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány mottója: „Te jövőnek hívod. Ő álomnak. Mi célnak.” Az alapítvány munkájával a hátrányos helyzetű gyermekek tehetséggondozását támogatja.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286