A szeretet hullámhosszán a Pici Királytól a Nagyiig – Lackfi módra

1508

KARÁCSONYI KÖNVAJÁNLÓ

A Pax Tv két – kedves, mókás nyelvezetű – könyvvel szólítja meg a családokat egyházakkal közös kampányában.

Igaz mese a karácsonyról

Jézus születését, a karácsony igaz meséjét mondja el: azt, amit generációk óta újra és újra hallgatunk.

Horváth Ildi meghitten kedves illusztrációival kiegészülve örök ismerős, egyidejűleg abszolút újszerű a sokszor hallott karácsonyi történet, amelyben a legkisebbek és a legnagyobbak egyaránt örömet lelhetnek.

Jóság néni csokija

Nyolc kis történetben hallgathatunk bele fiatal hősünk gondolataiba, ismerkedhetünk meg mindennapjaival, családi és iskolai örömeivel, bánataival. Szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség – e nemes emberi tulajdonságok egyben a Lélek gyümölcse is. Hősünk gondolatait olvasva, kérdéseit megválaszolva lépésről lépésre közeledünk a Szeretet titkához.

Lackfi János József Attila-díjas költő, író örömmel vállalta, hogy a kezdeményezés mellé áll. Mint fogalmazott: „Karácsony közeledtén érdemes beindítani a kicsik fantáziáját is: vajon miért nem sztárénekesnek vagy királynak küldte el a fiát? Hogyan választotta ki épp Máriát annyi asszony közül?

És mi van a jósággal? Tényleg olyan könnyű dolog? Hát a türelem? Hát az öröm? Ha leesett a fagyim, fáj a lábam, kikapott a csapatom, akkor is könnyű örülni? A hit nyugodtan lehet életszagú, bírja a viccet és a képzelet űrutazásait. Jó kalandozást!

Egyértelmű számomra, hogy a Gondviselés bennünket éppen összeterel, és csodálatos esélyt ad arra, hogy lerakjuk kezünkből a telefont, a családtagok újra megismerjék egymást, a szülők »hazaköltözzenek« a munkahelyükről, főzzünk finom vacsorát és vegyük kezünkbe az irodalmat, olvassunk tartalmas, szívhez szóló, tanulságos történeteket, mert a szívből indul ki minden élet!

Malek Andrea, háromgyerekes anyuka, többszörös Artisjus díjas és eMeRTon díjas magyar színésznő, énekesnő

Egy összebejglizett nap után nem is lehet jobb, mint kibontani a karácsony titkát a gyerkőcökkel. Lackfi János pontosan tudja a receptet, szívből ajánlom, hogy kóstoljanak bele. Mindkét könyv tele van jósággal.”

Fekete Zsuzsa, a Magyarországi Református Egyház kommunikációs vezetője

Mindkét kötet esélyt ad arra, hogy gyermekeinkkel, unokáinkkal együtt eszméljünk rá és örvendezzünk annak, hogy – a Jézus Krisztusban emberré lett Isten áldozatos kegyelméből – valamennyien megajándékozottak vagyunk.”

T. Pintér Károly, az Evangélikus Élet magazin szerkesztője, „a református értékadó” (Európa Rádió) ügyvezetője

Az igazi érték örök! Ajánlom a könyveket, mert ilyen értékeket közvetítenek!”

Durkó István baptista lelkipásztor, missziói igazgató

Amellett, hogy e két könyv mély és létfontosságú üzeneteket hordoz, rendkívül szórakoztató olvasmány is. Csak ajánlani tudom!”

Ádámkó Erzsébet, a Magyar Pünkösdi Egyház kommunikációs tanácsadója és a Nyári Dicsőítő Iskola munkatársa

Kiváló lehetőségnek tartom, hogy a közelgő karácsony alkalmából akár mi felnőttek is elmélyedjünk ezekben az igaz mesékben.”

László Viktor, az Ez az a nap! alapítója, főszervezője

A valódi kincs sokszor nem az, amit a bennünket körülvevő világ annak nyilvánít. Úgy gondolom, hogy ezek a könyvek bemutatják azokat az értékeket, amiket gyermekeink szívébe írva fontos iránytűt adunk kezükbe az élethez.

Szilvásy Noémi, a Manna FM ügyvezető igazgatója

Arra kérjük a családokat, hogy csatlakozzanak hozzánk idén karácsonykor, és a könyvek kapcsán beszélgetéssel, minőségi időtöltéssel ajándékozzák meg a legkisebbeket.

Gere Lilla ügyvezető (Pax Tv), a kampány ötletgazdája

Az alábbi linken további információ található a könyvekről és a kampányról: https://www.facebook.com/paxtv

A Pax Tv elérhetősége: kampany.pax@gmail.com

A könyvek megrendelhetők/megvásárolhatók kedvezménnyel 2020. december 1–23. között a készlet erejéig:

www.kalvinkiado.hu (Jóság néni csokija) 25% kedvezmény

www.cerkabella.hu (Igaz mese a karácsonyról) 20% kedvezmény


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!