A Szegedi Ökumenikus Gospel Kórus olaszországi szolgálata

2293

A Szegedi Ökumenikus Gospel Kórus és zenekar egy különleges meghívásra az észak-olaszországi Merano városában töltötte a Húsvét ünnepét, ahonnan férjem származik, aki 2008 óta él Szegeden.

Az utazással egy régi vágy valósult meg amely négy évvel ezelőtt olasz barátaink látogatásával kezdődött a Szegedi Baptista Gyülekezetben. Az istentiszteleti alkalmon melyen részt vettek, épp a kórus szolgált (énekekkel, bizonyságtételekkel), mely nagy hatást gyakorolt  meranoi vendégeinkre, akik azt mondták: „Legszívesebben most azonnal elvinnénk ezt a kórust Olaszországba, hogy a mi gyülekezetünk is hallja őket!”

DSC_0968Pár évvel később a meranoi Freie Christliche Gemeinde (szabad evangéliumi gyülekezet) lelkipásztora felkérte a Szegedi Ökumenikus Gospel Kórust és zenekart, hogy vegyünk részt a gyülekezetük által szervezett húsvéti konferencián, melyről Európa több országából érkeztek résztvevők. Sok énekes,zenekari próba és felkészülés után lelkesen indult útnak a 36 fős csapat az Alpok szívében található városba. Ottani testvéreink vendégszeretetét az első perctől élvezhettük: családoknál voltunk elszállásolva, a gyülekezet tagjai által készített közös ebédeken és vacsorákon pedig a legfinomabb olasz specialitásokat kóstolhattuk meg.

DSC_1094A háromnapos konferencián énekekkel, bizonyságtételekkel, dicsőítés vezetéssel szolgáltunk, vasárnap este pedig egy város felé nyitott, evangélizációs koncertet adtunk. A nyelvi akadályok sem jelentettek gondot, hiszen a kórus  vezetője Baloghné Kovács Magdolna, magyar, német, angol és olasz énekeket tanított meg az énekeseknek.

Hálásak vagyunk Istennek ezért a csodálatos lehetőségért, hogy hirdethettük az Ő igéjét Meranoban is, hogy az evangélizációs koncertünkün sok nép hallhatta a tiszta evangéliumot, hogy az ottani hittestvéreinkkel közel kerültünk egymáshoz és egymás hite által épültünk.

Dicsőség Istennek mindenért!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!