Október 1-jén vette kezdetét a reformáció hónapjának programsorozata a Kálvin téri református templomban.

Isten igéjét Kondor Péter evangélikus püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának alelnöke hirdette Jézus Krisztus hegyi beszédének igéi alapján. A reformáció nem toldozott-foldozott, hanem új fejezetet nyitott – mondta a püspök. A reformáció a kor központi lelki kérdését jól célozta meg: az egyén hit általi megigazulását, azaz az üdvösséget. A reformáció nem lezárt folyamat, Isten minden korban szól övéihez, rajtunk múlik, meghalljuk-e a szavát. A hegyi beszéd gyakorlati tanítás, Isten országának újjáteremtő ereje jelenik meg az újjászületett emberben. A hegyi beszédben olyan emberekről van szó, akiknek emberi mércével nem kellene boldognak lenniük, ám Isten Szentlelke által mégis belső béke, egyensúly részesei lehetnek.

Az ünnepi istentisztelet előtt szabadtéri koncertet adott a templom előtti téren az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium Fúvószenekara.

Az istentiszteleten öt kórus – a Baptista Központi Énekkar, a Lutheránia Énekkar, a Pünkösdi Zenei Misszió Égi Szólamok Kórusa, a Miskolci Esterházy Kórus és a Központi Református Kórus – szolgált.

A zenészek szolgálatai, az énekhangok, azaz a zene összhangja által felvillantották, közelebb hozták a hallgatókhoz a mennyei világot.

Az ünnepi alkalom liturgusa Fischl Vilmos, a MEÖT főtitkára volt, valamint a tagegyházak vezetői – Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke; Khaled A. László, a Magyarországi Metodista Egyház szuperintendense; és Pataky Albert, a Magyar Pünkösdi Egyház elnöke – vettek részt a szolgálatban.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286