A Magyarországi Baptista Egyház vezetőinek varsói látogatása

Együttműködési megállapodást kötött a magyarországi és a lengyel baptista egyház

3703

2017. március 23-án, a lengyel–magyar barátság napján együttműködési megállapodást írtak alá Varsóban a Magyarországi Baptista Egyház és a Lengyelországi Baptista Szövetség vezetői.

A megállapodást a Magyarországi Baptista Egyház részéről Papp János egyházelnök és Mészáros Kornél főtitkár, a Lengyelországi Baptista Szövetség részéről pedig dr. Mateusz Wichary elnök és Ireneusz Skoczeń elnökségi tag írta alá. A baráti és közvetlen hangulatú ünnepségen részt vett Zeöld Zsombor, a varsói magyar nagykövetség kulturális attaséja, aki örömének adott hangot, hogy a régmúltra visszatekintő lengyel–magyar barátságot a két ország baptista egyházainak együttműködése tovább erősíti.

A magyar küldöttséget Papp János egyházelnök vezette, akit elkísért Durkó István missziói igazgató, valamint az egyházi kabinet. Az együttműködés a jézusi elv, a „jobb adni, mint kapni” alapján az oktatás, a szociális és kulturális, a gyermek- és ifjúsági szolgálat, a bibliai etika és hitvédelem, a teológiai oktatás és a média területén fogalmaz meg közös célokat.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!