A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása

2116

A szokás a második természetünk, tartja a mondás. Éppen ezért alapvető fontosságú, milyen szokásokat alakítunk ki a saját életünkben, szülőként pedig a gyermekeinkében.

Hogyan is várhatnánk el tőlük, hogy jól végezzék el a feladataikat, harmonikus kapcsolatot alakítsanak ki a barátaikkal, és ráadásul folyamatosan önmaguk fejlesztésén dolgozzanak, ha sokszor mi magunk is bukdácsolunk ezekben a kérdésekben? Melyek azok a szokások, amelyek gátolják a fiatalok fejlődését, személyiségük kiteljesedését, éretté válását?

Mindenért másokat hibáztatnak? Nem vállalnak felelősséget? Esetleg a legfontosabb dolgokat, feladatokat az utolsó helyre sorolják a listán? Netán közömbösek mások problémái iránt, és önző módon csakis magukkal foglalkoznak?

Ha vannak ilyen fiatalok a környezetedben, vagy magadra ismertél, itt a legjobb alkalom arra, hogy változtass. A szerző pontosan strukturált mondanivalóval, de mégis fiatalos, olvasmányos hangvételben, és rengeteg életből vett példával, személyes történettel kiegészítve közelíti meg az egyes témaköröket. Feltérképezi a leggyakoribb rossz szokásainkat és ezek következményeit, amelyek görbe tükörként mutatják meg, hogy hol kell megerősíteni az életünk gyenge, sérülékeny oldalait.

A könyv gazdagon illusztrált rajzokkal, táblázatokkal, illetve egyszerűbb feladatok segítik önmagunk helyzetének felismerését, a tanult szokások gyakorlását. Ez a kézikönyv iránytűként szolgálhat ahhoz, hogy hogyan tegyük sikeressé az életünket; képet kaphatunk a helyes önismeretről, az egészséges kapcsolatokról. „A kedved a tied, ne hagyd, hogy valaki elvegye tőled!” (Háló Gyula) Legyen hát kedved végigolvasni és változtatni!

„Ma rengeteg kihívással kell szembenéznie egy tizenévesnek. Szuper, hogy megismerhetik a 7 szokást. Nagy segítség abban, hogy értelmes és elégedett életük legyen.”

Michael Phelps 18-szoros olimpiai bajnok úszó „Ha tehetném, minden tíz és húsz év közötti fiatal (és szülei) számára ajándékba adnám: hadd erősödjék az életbátorságuk!” Prof. Dr. Bagdy Emőke

Sean Covey a világ egyik legnagyobb felnőttképzési vállalatának, a FranklinCoveynak az alelnöke. Könyvét világszerte ötmillió példányban adták el és 15 nyelvre fordították le. A könyv gondolatmenetét édesapja, Stephen R. Covey alapozta meg A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása című, világsikerű, önfejlesztést segítő kézikönyvében. Ennek speciálisan fiatalokra applikált változata a Harmat kiadó gondozásában jelent meg idén novemberben.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!