A hónap igéje

„Mert a keresztről szóló beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek, de nekünk, akik üdvözülünk, Isten ereje.” (1Kor 1,18)

A hónap gondolata

Mit üzen a kereszt? Erre a kérdésre sok válasz lehetséges. Húsvét közeledtével pedig sokat foglalkozunk a gondolatainkban azzal, hogy a jelenlegi életszakaszunkban éppen mi Isten üzenete számunkra. Fiatal koromban nem voltam hívő, de emlékszem, hogy Jézus gyakran hívott a követésére anélkül, hogy észrevettem, meghallottam volna.

A gimnázium közelében, ahová jártam, volt egy áruház. A földszintjén volt egy képzőművészbolt. Valahányszor elmentem előtte, mindig megakadt a szemem egy festményen, amelynek Keresztúton a címe.

Ködös, saras, alföldi pusztaságban egy útelágazás közepén egy kereszt. Ezt a képet a középiskolai ballagásomat követően saját pénzemből vásároltam meg magamnak. Most, évtizedekkel később is itt van a falon ez a festmény, és a kereszt üzenete ma is ugyanaz: „Kövess engem!”

Azóta is így szól hozzám Jézus, de most, hívőként már hallom és értem is. A világi életemben, ahogyan az ige mondja, bolondságnak tűnhetett volna ez az üzenet, ma viszont Isten erejét jelenti számomra is. Benne az isteni szeretettel, a megbocsátással, az irgalmassággal, Jézus áldozatával, minden fájdalmával és az ezekből fakadó újjászületés soha el nem múló lehetőségével.

A hónap imája

Drága Jézus, köszönöm, hogy hallhatom az üzeneteidet, köszönöm, hogy engem is felszólítottál a követésedre. Köszönöm kereszthalálodat, amellyel a legnagyobb bizonyságát adtad az irántam érzett mérhetetlen szeretetednek, és amely a legnagyobb erőt jelenti számomra a követésedben. Köszönöm, hogy nem fogok elveszni, hanem a te erőd által üdvözülhetek. Kérlek, segíts nekem, hogy tiszta szívvel és alázattal tudjam elvezetni a kereszthez azokat az embereket, akiket rám bízol a neked való szolgálatomban.

Ámen.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!