A Baptista Teológiai Akadémia tanévnyitója és diplomaosztó ünnepélye

2421

Szeptember 19-én tartotta tanévnyitó ünnepségét egyházunk teológiája a Nap Utcai Baptista Gyülekezet patinás imaházában.

0eb0f18020828b2fc6536c73b08e0933A különleges alkalom sok érdeklődőt vonzott, így a kezdés előtt néhány perccel érkezők már nehezen találhattak helyet a zsúfolásig megtelt imaházban. Orgonazenével vette kezdetét az ünnepség Tóka Szabolcs művész tanár közreműködésével. Majd a tanévnyitó liturgusaként Bereczki Lajos rektorhelyettes köszöntötte a tanárokat, hallgatókat és az érdeklődők népes táborát. Dr. Almási Kornél Zsolt művészeti rektor helyettes állította össze az alkalom zenei szolgálatait, melyek között először dr. Szécsi József főiskolai docens (az Operaház énekese) szólóénekét hallgathattuk meg, majd evangéliumi énekek férfikari feldolgozásai szólaltak meg igényesen a teológia alkalmi férfikvartettje jóvoltából.

Ezt követően az együttlét egyik meghatározó, központi eseményére, az immár hagyományos és irányadó rektori igehirdetésre került sor. Dr. Almási Tibor, intézményünk rektora, az újszövetségi tanszék professzora prédikációjában egy korabeli görög szót (hüpogrammosz = előre írt szöveg, mintakép) ismertetve Péter első leveléből a példát adó Krisztust állította reflektorfénybe a hallgatóság elé.

Dr. Almási Tibor a teológia rektora
Dr. Almási Tibor a teológia rektora

Az igehirdetés rávilágított arra, hogy Krisztus mint tanítómester már elénk írta azt a „példamondatot”, amiből nekünk mint jó diákoknak nagy odafigyeléssel és kitartással a lehető legtöbbet csak hasznosítanunk kellene. Almási testvér szólt arról is, hogy Jézus Krisztussal mint követendő példaképpel a hallgatók a következő tanévben sokszor fognak találkozni, hiszen az itt oktatott tantárgyak többségén átragyog a Megváltó személye. Az igehirdetést követően tanulmányi jutalmak átadására került sor.

Ebben az évben is négy hallgató, Fodorné Bálint Andrea, Papp Szilvia mester szakos hallgatók, illetve az alapképzésben részt vevők közül Marton Debóra Renáta és Pozsgai Dezsőné részesülhetett köztársasági ösztöndíjban. Kitűnő és jeles diplomáért, illetve kitűnő szakdolgozatért 33-an vehettek át jutalmat. Az idei tanévnyitó különlegességeként az alkalmon 65 hallgató vehette át diplomáját az intézmény rektorától, aki a Tituszhoz írt levél 2. rész 11. versétől kezdődő szakasszal bocsátotta szolgálati mezőre a friss diplomásokat.

A végzős hallgatók nevében Tóth Sándor, a Debreceni Új Remény Baptista Gyülekezet lelkipásztora szólt az ünneplő gyülekezethez, megköszönve akadémiánk tanárainak az áldozatos oktatói munkát. A teológia főtitkára, László Gábor főiskolai docens hálaadó imádsága után a himnusz éneklésével fejeződött be a teológia ünnepi tanévnyitója. Az alkalom után a résztvevőket szeretetvendégség várta, a készítőket hadd illesse érte ez úton is köszönet!

Megosztás