A Baptista Szeretetszolgálat kitüntetettjei – 2014

1971
Díjátadás a Papp László Sportarénában. fotó: Fehér Bertalan

A Baptista Szeretetszolgálat december 14-én a Papp László Sportarénéban megrendezett koncert keretében idén is kitüntette azokat a munkatársait, akik valamely területen kimagasló munkát végeztek.

Csopják Attila díj

Adományozható mindazon szociális munkát végző személynek, akik baptista intézményben dolgoznak, és akik a huzamosan kiemelkedő munkát végeznek, és tevékenységükkel, személyes példamutatásukkal kifejezték elhivatottságukat életpályájukon.

A Csopják Attila-díjat 2014-ben a Figyelj Rám! Szociális Szolgáltató munkaközössége kapta.

Figyelj Rám! Szociális Szolgáltató

A Szolgáltató 500 idős és fogyatékos személyről gondoskodik a mindennapokban. Kiváló kapcsolatot alakítottak ki az ellátási területükhöz tartozó önkormányzatokkal, szociális intézményekkel, munkaügyi központokkal. Folyamatosan alkalmaznak megváltozott munkaképességű dolgozókat, a közmunka program adta lehetőségeket okosan és szervezetten használják ki. Kimagasló szakmai eredmények és erős kollektíva jellemzi a szolgálatot.

Cserepka János-díj

Adományozható mindazon humanitárius munkát végző személynek, akik baptista intézményben dolgoznak, és akik huzamosan kiemelkedő munkát végeztek, és tevékenységükkel, személyes példamutatásukkal kifejezték elhivatottságukat életpályájukon.

A Cserepka János-díjat 2014-ben Pavelcze László kapta.

Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési igazgatója, a Rescue 24 speciális mentőcsapat vezetője.  Minden mentési szakterületen és az egészségügyben is képzett és gyakorlott szakember, eddig több mint 50 nemzetközi bevetésen vett részt. Több száz fős önkéntes csapatot koordinál az országban egyedülálló szakmai tapasztalattal. A Rescue 24 nemzetközi  speciális-mentőcsapatnak melyet irányít, 7 további országban vannak önkéntesei, így órákon belül bevethető a világ legtávolabbi katasztrófáinál is. Munkája révén a Baptista Szeretetszolgálat nemzetközi tevékenysége a magyar társadalomban széles körben ismertté vált.

Ócsai Nagy Pál-díj

Adományozható mindazon nevelő-oktató munkát végző személynek, akik baptista intézményben dolgoznak, és akik a gyermekek harmonikus személyiségformálásában huzamosan kiemelkedő munkát végeztek, és tevékenységükkel, személyes példamutatásukkal kifejezték elhivatottságukat életpályájukon.

Az Ócsai Nagy Pál-díjat 2014-ben   Csizmadia László kapja áldozatos munkájáért.

Csizmadia László 1984 szeptemberében kezdte meg gyakorlati oktató tevékenységét a tapolcai Széchenyi István Iskolában. Phare programokban, világbanki programokban, Comenius nemzetközi projektekben aktívan vesz részt. Nagyra értékelik logikus magyarázatát, közösségformáló tevékenységét, remek humorát és igazságos, mindig a gyermekek érdekeit szem előtt tartó döntéseit.Tanítványai tucatnyi érmet szereztek a Szakma Kiváló Tanulója versenyeken.

További díjazottak:

A szociális terület díjazottjai:

Elnöki dicséret érem

Vass Sándor
Szanyi Gergely

Elnöki elismerés érem

Csábi Lászlóné

Elnöki köszönet érem

Való Istvánné
Soós Boglárka
Ráczné Vass Róza Mária
Béresné Jobb Anita
Papp Klára
Szabóné Czellár Anita
Marton Henrietta
Komáromi Krisztián
Szabóné Bölcsföldi Szilvia
Pál Anikó
Sulyok Nikolett
Tokodi Rita
Havasiné Riba Eszter
Szanyi Tibor
Pál Achilles György

A humanitárius terület díjazottjai:

Cserepka János érem:

Kámán Tamás
Piszér István
Futó Ferenc
Bögös Edit

Az oktatási terület díjazottjai:

Ócsai Nagy Pál érem:
Mühlné Koszter Kornélia
Szabó Károly
Nagy László posztumusz díj –
Nagy László  /1949-2013/

Nagy László, a Seregélyesi Baptista Általános Iskola citeratanára volt.

„Akkor volt a legboldogabb, ha zenélhetett, pedig zenélni nem zeneiskolában tanult.  Egy darab fa is zeneszerszámmá vált a kezében.

Boldog volt, ha talált olyan tehetséges, zene iránt fogékony gyereket, akinek átadhatta tudását, életszemléletét. Azt az életszeretetet, mely azt sugallta, hogy mindig van valami, aminek lehet örülni: a felkelő napnak, az esőnek, a madarak énekének, egy emberi mosolynak, a muzsikának. Kincseit, értékeit két kézzel szórta tanítványai elé.”

Az év intézményvezetője

Berczelédi Zsolt
Görömbei Zoltán
Ruskáné Fintor Mária

Az év nevelőtestülete

Csuha Antal Baptista Általános Iskola – Nagyhalász

Pannonhalmi Béla Baptista Általános Iskola – Budapest

BSZ Köszönet érme

Bíróné Berki Ilona
Szipőcs Csabáné
Ruskovics Gáborné
Dávidné Veress Eleonóra
Gecseyné Papp Zsuzsanna

A Közösség Önzetlen Szolgálatáért – érem

Papp Tünde
Iván Ildikó
Cserepesné Tóth Erzsébet
Szakál Károlyné
Walter Mónika

Minden-Tisztelet érem

Nagy Edit
Kincses Lászlóné
Szalai Józsefné
Barna Zoltán
Molnár Imréné
Molnárné Bucsai Ildikó
Kontra Sándor
Darnai József
Bancsi Béláné
Rácz Istvánné

Megosztás