BVSZ vasárnap a Tiszántúlon

1626

Ha sikeres akarsz lenni, indulj el mások felé! „Szeretetben szolgáljatok egymásnak!” (Galata 5:13) Február 8-án délután Vaján, a Művelődési Házban gyülekeztünk, és főleg a nyírségi gyülekezetekből érkezett testvérekkel teljesen meg is töltöttük a nagytermet.

Cserés Attila kerületi elnök mellett, Pető András lp. feladata volt, az ünnepi alkalom levezetése. Erdélyből érkezett közénk János Csaba nagybányai lp. és kíséretében a gyülekezet kis kórusa. Együttlétünk bevezető részében ifj. Molnár József iskola lelkész rövid áttekintést adott a baptizmus kialakulásáról és történetéről.

Ezt követően a környező gyülekezetek lelkipásztorai, vagy az őket helyettesítő presbiterek néhány percben beszámoltunk  gyülekezeteink helyzetéről és az előttünk álló célokról. A beszámolók után János Csaba meghívott vendég lp. igehirdetését hallgattuk meg. A 2Krónikia 7,13-14-ből vett textus komolyan szembesített gyülekezeteink és közösségünk valós állapotával. Néhány üdítő kivételtől eltekintve miért fogy, vagy jó esetben stagnál gyülekezeteink létszáma?

Miért olyan foghíjasak alkalmaink? Hová tűnt a tanúságtévő buzgóság? A gyógyulás egyetlen világos receptje: megtérés.

Meg kell térnünk az egyéni és közösségi életünkbe beszűrődő világias gondolkozásmódból, és különös tekintettel a “hívő bűnökből”. Vajon miért hív fel az Úr megalázkodásra, könyörgésre, és az Ő arcának keresésére, ha nem azért, mert ezek már valahol elmaradtak? Ha azonban készek vagyunk visszatérni az “ősi nyomokra”, Atyánk minden gazdagsága készen áll számunkra! Az ítéletes, de egyben áldásígéretet is magában hordozó isteni üzenetre épített prédikáció, vendégeink lélek emelő ének-zenei szolgálata és a meleg testvéri légkör mély nyomokat hagyott az ünnepi gyülekezet valamennyi résztvevőjében. Együttlétünk szeretetvendégséggel zárult. Legyen áldott az Úr minden alkalomért, amikor átéljük, hogy Ő áll középen, és mi élvezhetjük jelenlétének áldásait.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286