90 éves jubileumát ünnepelte a Komlói Baptista Gyülekezet

2056

A Komlói Baptista Gyülekezet fennállásának 90. évfordulóját ünnepelte az ebből az alkalomból szervezett ünnepi hétvégén.

A jubileumi program emlékező istentisztelettel indult, melyet a mostani és egykori gyülekezeti tagok és lelkészek mellett megtisztelt Mészáros Kornél, a Magyarországi Baptista Egyház főtitkára. Rajta kívül együtt ünnepelt a gyülekezettel Macher Tivadar, a Dunántúli Egyházkerület alelnöke, Polics József polgármester, Mátyás Imre római katolikus plébános és Ócsai Zoltán evangélikus lelkész is.

Horváth László, a komlói gyülekezet lelkésze – lapunknak adott interjújában – a jövővel kapcsolatban a közösség fennmaradását jelölte meg legfontosabb célként, ahogy fogalmazott, élő közösségként szeretnék élni mindennapjaikat. A rövidtávú terveikről elhangzott, hogy a könnyebb megközelíthetőség kedvéért az Engel Adolf utcában található közösségi házukból szeretnének a belváros felé költözni.

Régen megfogalmazódott vágya ez a komlói baptistáknak, hiszen már Moldova György „Tisztelet Komlónak” című könyvében is olvasható erre utalás. Igaz, ezzel kapcsolatban Mészáros Kornél, a Magyarországi Baptista Egyház főtitkára a rendszerváltás előtti idők egysíkú világnézetét hozta fel emlékként, amikor kimondták nincs joguk terjeszkedni a város felé, amit ha kell meg is akadályoztak volna.

Mészáros Kornél – aki lelki szolgálatát nem mellesleg Komlón kezdte – meleg szívvel gondolt vissza az itt töltött évekre és a nehézségekre egyaránt. Kiemelte a hit fontosságát a nehéz időkben is, melynek a közösség a megmaradását is köszönheti.

A délutáni visszaemlékezések egyik programja a Komlói Színházban zajlott, ahol evangelizációs előadást tartott „Reményteljes jövő” címmel dr. Molnár Róbert Kübekháza polgármestere. Előadásában beszélt a jövőről, a szeretetről, szolidaritásról és viszonyunkról a rosszakaróinkhoz. A polgármester fontosnak tartja a megbocsájtást, annak érdekében, hogy szabad emberek legyünk, ne tartson béklyóban a harag és a gyűlölet.

Az ünnepi hétvége vasárnapján hálaadó istentiszteletre került sor.

Forrás: http://www.komloiujsag.hu/?p=24047


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!