2023. november 7–12.

1. nap: Budapest – Tel-Aviv – Yafo – Haifa – Utazás Budapestről Tel-Avivba, a Ben Gurion repülőtéren idegenvezetőnk fogadja a csoportot. Először buszos városnézés, ahol a Rothschild Boulevardon végigutazva a régi és új épitészetet élvezhetjük, köztük a fehér Bauhause-házakat, ami UNESCO-világörökség. Átutazunk Yafóba, az ókori kikötővárosba. Séta a kertben, a főtéren a Szent Péter-templommal, az ódon sikátorokkal. Gyönyörű a kilátás a Földközi-tengerre és Tel-Avivra. Továbbutazunk és megtekintjük Haifát, a Karmel-hegyet és a Bahai-kertrendszert (UNESCO-világörökség). Majd utazás Tiberiasba, a szállodába, vacsora. 

2. nap: Genezáreti tó – Tabgha – Capernaum – Reggeli, majd utazás a Genezáreti tó partján fekvő szent helyekhez: Yardenitben megtekintjük a Jordán folyó hagyományos keresztelőhelyét, majd Tiberiason keresztül Mária Magdolna születési helyének érintésével a Boldogmondások hegyére, majd Tabghára, a kenyér- és halszaporítás csodájának színhelyére utazunk. Utunkat Capernaumban folytatjuk, ellátogatunk a régi zsinagógához és Péter házához. Názáretben az Angyali Üdvözlet templomába látogatunk, majd utazás Betlehembe, a szálloda elfoglalása, vacsora.

3. nap: Jeruzsálem–Betlehem – Reggeli után látogatás Jeruzsálem óvárosában (UNESCO-örökség). Az Oroszlános kapu, a Via Dolorosa (mind a 14 stációval), a Siratófal, a Cion hegy, Dávid király sírja, az utolsó vacsora terme, a Szent Sír templom megtekintése. Délután látogatás Betlehemben, a Születés templomának megtekintése (UNESCO-örökség). Szállás, vacsora Betlehemben.

4. nap: Jeruzsálem –  Reggeli, majd egész napos városnézés Jeruzsálemben: Olajfák hegye, a csodálatos jeruzsálemi panoráma megtekintése az óvárossal. Szent helyek ismertetése. Pillantás a virágvasárnap útjára és a Dominus Flevit kápolnára. Továbbhaladunk a Getszemáni-kerthez, és megtekintjük a Nemzetek templomát, az Elárulás barlangját és Szűz Mária sírját. Majd a holokauszt-emlékhely, a Yad Vashem megtekintése (fülhallgató 4 Euro/fő) és buszos városnézés Jeruzsálem új városrészében, a Menora és a Knesset megtekintése kívülről. Szállás, vacsora Betlehemben.

5. nap: Holt-tenger – Massada – A reggelit követően utazás a világ legmélyebben fekvő pontjához, a Holt-tengerhez. Elhaladunk Kumránnál, a holt-tengeri tekercsek lelőhelyénél, majd fürdés a Holt-tengerben, kipróbáljuk a lebegést a világ legsósabb tengerében (33%). Következő úti célunk Heródes fellegvára, a Massada erődítmény, ahova drótkötélpályán jutunk fel (38 Euro/fő, a helyszínen fizetendő). Megismerkedünk a zelóták tragikus történetével, megnézzük a ciszternát, a zsinagóga maradványait stb. Meseszép a kilátás az ammónita és móábita hegyekre. Visszatérés Betlehembe, vacsora.

6. nap: Ein Karem – Tel-Aviv – Budapest – Reggeli után Ein Karembe utazunk, a hangulatos domboldalra épült városkába. Keresztelő Szent János templomát látogatjuk meg a sok híres szent hely közül, ahol barlang jelzi a szent születési helyét. Majd utazás Tel-Avivba. Séta a városban, a Carmel piac forgatagában, vásárlási lehetőséggel. Késő délután transzfer a repülőtérre, utazás Budapestre.

Részvételi díj*:

396.900 Ft/fő 10.000 Ft/fő kedvezmény március 15-ig!

Az ár tartalmazzarepülőjegyet a Wizz Air légitársaság menetrend szerinti járataira Budapest – Tel-Aviv – Budapest útvonalon, illetékeket, kis kézipoggyászt (40 x 30 x 20 cm), elhelyezést 3-4 csillagos szállodákban, kétágyas (vagy háromágyas), zuhanyzós/WC-s szobákban, bőséges félpanziót: büféreggelit és menüvacsorát, helyi magyar nyelvű idegenvezetést, belépőket (kivéve az egyéni kérésre), programokat, transzfereket, klímás autóbuszt.

Az ár nem tartalmazza: kötelező szervízdíjat: 8 USD/nap, 20.000 Ft belépőket, külön kérhető 10 kg feladandó poggyászt 39.000 Ft, vagy 20 kg feladandó poggyászt: 58.000 Ft, Komplex biztosítás (BBP + stornó): 70 év alatt 25.230 Ft/fő, 70 év felett: 31.260 Ft/fő.

Információ, jelentkezés:
Hajdú Travel Utazási Iroda Kft.
Hajdú Zsuzsa
30/69-81-139
info@hajdutravel.hu

Az útlevélnek 6 hónapig érvényesnek kell lennie a visszautazás dátumától számítva!

* Előleg: 150.000 Ft/fő regisztráláskor.
Hátralékfizetés: indulás előtt 30 nappal.

* Egyéni részletfizetés kérhető.   


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!