Idén a javuló covid-helyzet miatt október végén ismét háromnapos konfit szervezett a Váci Baptista Gyülekezet. Közel 300 fiatal vett részt 57 településről!

Az egyik legkülönlegesebb konfis élményem lett, hogy a két fő előadó, Révész Lehel (kaposvári Reménység Kapuja Gyülekezet) és Pomázi Barna (verőcei Nyitott Kapu Baptista Gyülekezet) lelkipásztorok az esemény előtti időkben rendszeresen imádkoztak egymásért, egymással, majd a továbbiakban is egyeztettek, hogy üzenetük összeforrjon. 

A három nap során velük boncolgattuk, hogy hogyan tovább, ha elbukunk, bajban vagyunk, ha lábra állunk. A szentendrei és váci ifik vezették a dicsőítést, ami nagyon megalapozta a szíveket az igehirdetések során. Már péntek estétől volt feladata az imaszolgálatosoknak, akiktől lehetett kérni tanácsot, bűnt vallani, közbenjárni, de voltak, akik döntöttek Jézus mellett, halleluja! A hétvége során látványosan működött közöttünk a Szent Szellem, rengetegen jöttek imádkozni, nagyon sokan konkrét bűnökért való szabadulásért vagy éppen erőért, tűzért, hogy végre merjen szolgálatot vállalni Jézus követése során. Jó volt megtapasztalni ezt az őszinte, meghitt légkört, az ilyen alkalmakért éri meg igazán ilyen ifjúsági alkalmat szervezni, mert közöttünk volt az Atya.

Szombaton szemináriumok is voltak: Szimon Gergő (a Tatai Baptista Gyülekezet lelkipásztora) az M28 külmissziós szolgálatát mutatta be és egy keresztény üldözött országbéli szolgálatot mutattott be, Boros Ágota (Bp. József Utcai Baptista Gyülekezet) és Gáspár Botond „Kiri” (Váci Baptista Gyülekezet, ifjúsági pásztor) külön lány- és fiúszemináriumon beszélt az identitásról, Isten jóakaratáról, továbbá őszintén válaszoltak a záporozó anonim kérdésekre.

Vasárnap a helyi gyülekezettel közösen zárták a résztvevők a 30. ifjúsági konferenciát, akik sokakat vendégül láttak, amit hálásan köszönünk.


Sokkal többről szólt a hétvége, mintsem jó közösség, jó időzítés, jó hely. Sokaknak fordulópont lehet egy ilyen közeg, ahol szerető kortársak, hiteles szolgálók képviselik az élő Jézus Krisztust. Miatta változnak életek, akár már nagyon fiatalon, és szükség van a kegyelemre, helyreállásra, amikor annyi minden gyötri a célcsoportot. Vágyunk és imatémánk, hogy az ifik országszerte vállaljanak szolgálatokat a gyülekezeteikben, törekedjenek a feddhetetlenségre, az alázatra, és maradjanak bátrak, ha segítséget kell kérni. #nemvagyegyedül


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!