2024 Március 3. Vasárnap d.u. – Veress Ernő – Szilágyballa

93

531 megtekintés Élő közvetítés dátuma: 2024. márc. 3. Veress Ernő és Király Béla lelkipásztorok igehirdetése a Zsid 5:1-10 igeversek alapján. Szilágyballai Baptista Gyülekezet

1Minden főpap, akit emberek közül választanak, az emberekért rendeltetett Isten szolgálatára, hogy ajándékokat és áldozatokat mutasson be a bűnökért. 2Együtt tud érezni a tudatlanokkal és a tévelygőkkel, mivel ő maga is körül van véve erőtlenséggel. 3Így nemcsak a népért, de önmagáért is köteles bűnért való áldozatot bemutatni.
4Senki sem szerezheti meg azonban önmagának ezt a tisztséget, csak az, akit Isten hív el, mint Áront is. 5Ugyanúgy Krisztus sem maga dicsőítette meg önmagát azzal, hogy főpap lett, hanem az, aki így szólt hozzá: „Az én fiam vagy te, ma nemzettelek téged.” 6Ahogyan másutt is mondja: „Pap vagy te örökké, Melkisédek rendje szerint.”
7Ő testi élete idején könyörgésekkel és esedezésekkel, hangos kiáltással és könnyek között járult az elé, akinek hatalma van arra, hogy kiszabadítsa őt a halálból. És meghallgattatott istenfélelméért. 8Jóllehet ő a Fiú, szenvedéseiből megtanulta az engedelmességet, 9és miután tökéletességre jutott, örök üdvösség szerzőjévé lett mindazok számára, akik engedelmeskednek neki. 10Mert Isten őt Melkisédek rendje szerint való főpapnak nevezte.”
(Zsid 5:1-10)

https://www.youtube.com/channel/UCNGOEEQ2-Yl6YCxY25Y1D2A

https://www.facebook.com/baptistagyulekezet.szilagyballa

https://www.facebook.com/baptistagyulekezet.szilagyballa.3/

Az Úr áldjon meg minden hallgatót! Facebook: https://www.facebook.com/baptistagyul...
Szilágyballai Baptista Énekkar – Üdvözítő Született Spotify – https://open.spotify.com/album/5tg6Wg...
Youtube Music – • Bevezető Deezer – https://www.deezer.com/hu/album/81358...
Apple Music – https://music.apple.com/us/album/%C3%…
Amazon Music – https://www.amazon.com/%C3%9Cdv%C3%B6...


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!