A hónap igéje: „Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz.” (2Kor 12,9)

Évnyitó. Különös, hogy egy naptári éven belül kétszer is nyitunk évet. Talán ez is annak az isteni gondoskodásnak a része, amelyben nap mint nap részesülünk. A szeptember esélyt ad a megújulásra, az újrakezdésre, az újrafeltöltődésre és az Istennel való kapcsolatunk megújítására. Az is különös, hogy a tanévkezdés valamilyen módon a társadalom minden tagjára hatással van.

Ha a különböző hatások közepette megerősítjük az isteni kegyelem fontosságát az életünkben, akkor egyből megvan a válasz arra a kérdésre, hogy honnan is merítsük az újabb motivációkat céljaink eléréséhez. Isten kegyelméből. Ez a kegyelem elég ahhoz, hogy a nyáron megélt szabadságot az életünket gazdagító körülményként búcsúztassuk el ahelyett, hogy a veszteség fájdalmába süllyedjünk. Ez a kegyelem elég ahhoz, hogy elmúljon az erőtlenségünk fölött érzett aggodalmunk.

Ez a kegyelem elég ahhoz, hogy a napsütötte hónapok élményei motiváljanak a következő dolgos időkben. Ez a kegyelem elég ahhoz, hogy biztosak legyünk abban, hogy céljaink Istentől valók. Ez a kegyelem elég ahhoz, hogy tudjuk, hogy az előttünk álló célokat nem egyedül fogjuk megvalósítani, hanem Isten vezetésével és segítségével.

És ez a kegyelem elég ahhoz is, hogy megleljük a céljaink eléréséhez szükséges segítőket embertársainkban. Hittel teljes motiváltság töltsön el mindenkit az ősz kapujában!

A hónap imája: Istenem, hálás vagyok a nyári hónapok pihentető, felüdítő és megújító szabadságélményeiért! Köszönöm, hogy te lehetőséget adsz nekünk minden körülmények között, hogy új lendülettel folytathassuk az általad kijelölt utat! Kérlek, áldd meg az új tanévet! Kérlek, adj hitet, erőt és kitartást a diákoknak, a tanároknak, a szülőknek és mindenkinek, aki érintett ebben a változásban! Segíts, hogy teljes szívvel valljuk: elég nekünk a te kegyelmed! Ámen.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286