Ko-produkálva kiállításmegnyitó

2429

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió is csatlakozott a Baptista Művészeti Napok művészeti napok országos missziós rendezvénysorozathoz.

A KO-PRODUKÁLVA c. kiállítás, megnyitójára november 17-én került sor, a szervezet Debrecen, Simonyi u. 14 szám alatti székházában. Azok az érdeklődők, akik ellátogattak a megnyitóra Horog Máté grafikái mellett, Szatmári Alexandra fotóival találkozhattak.

A szervezők zenei csemegével is készültek, külön örömére azoknak, akik szeretik a francia dallamokat. Pethő Marcell zongoraművész ezúttal más oldaláról mutatkozik be, harmonikán játszva a Szajna partjára röpítette a jelenlévőket. A kiállítást Dudás Zsuzsanna, a Btesz szenvedélybeteg ellátásának szakmai vezetője nyitotta meg. Mint elmondta, nagy örömmel és büszkeséggel tölti el, hogy az alkotók között kollégáját, Horog Mátét is üdvözülheti. Beszédében kiemelte, hogy azok számára, akik a szenvedélybeteg ellátás területén tevékenykednek, különösen nagy ajándék az a fajta kreativitás, és az a gyermeki látásmód, amellyel Máté is rendelkezik.

„Az általa készített grafikák három várost, Debrecent, Miskolcot és Budapestet ábrázolják, a róluk szóló legendák, történetek tükrében. Máté képeinek köszönhetően, ezen túl lassítjuk lépteinket, sőt, megállunk azok előtt az épületek előtt, amelyek alatt eddig elsiettünk. Nem csak halott kövek azok immár, hanem a velünk élő múltunk ”- hangsúlyozta a szakmai vezető.

Mint megtudhattuk, a szervezet kitűzött céljai között szerepel az is, hogy a közeljövőben a klienseik munkáiból rendeznek tárlatot.

A kiállítás december 17-ig látogatható a Debrecenben, a Simonyi u. 14. szám alatt.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286