Imádság a texasi testvérekért, gyászolókért

2700

Amint az közismert, november 5-én, vasárnap az észak-amerikai Texas állam egy kis településén 26 védtelen embert gyilkolt meg egy ámokfutó.

A hír különösen megrendítő számunkra, hiszen a fegyveres támadás istentiszteleti alkalmon részt vevő baptista hittestvéreinket érte. Az áldozatokról egyházunk lelkipásztorai és vezetői az Országos Lelkipásztori Konferencián emlékeztek meg. Az alkalom előadója Richard Blake  texasi baptista lelkipásztor volt, akivel közösen imádkoztak lelkipásztoraink Isten vigasztaló kegyelméért, texasi baptista testvéreinkért.

A tragédia után néhány nappal egyházunk központjába Papp János egyházelnöknek címezve Soltész Miklós egyházi kapcsolatokért felelős államtitkártól és Balog Zoltántól , az emberi erőforrások miniszterétől az alábbi részvétnyilvánító levél érkezett:

Tisztelt Elnök Úr!

Megdöbbenéssel értesültünk a november 5-én az Amerikai Egyesült Államok Texas államában, Sutherland Springs települ.s baptista templomában történt vérengzésről, melynek során az istentiszteleten együtt imádkozó embereket érte kegyetlen és megmagyarázhatatlan támadás.

Szeretnénk kifejezni őszinte együttérzésünket a tragédiában elhunytak családtagjainak, valamint minden sérültnek és érintettnek, a nemzetközi, az amerikai és a magyarországi baptista közösségnek.

A sérülteknek mielőbbi gyógyulást kívánunk, a családtagoknak és Texas állam egész közösségének pedig kívánjuk, hogy hitükből tudjanak erőt meríteni! Imádkozunk értük, Önökért!

Budapest, 2017. november 6.

Soltész Miklós, egyházi kapcsolatokért felelős államtitkár

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere

A templom előtt 26 fehér keresztet állítottak fel az áldozatok emlékére.

 


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!