Zenés adventi hétvége Miskolcon

0
957

2015. advent harmadik hétvégéjén a Miskolc Belvárosi Baptista Gyülekezet tagjai és vendégei részére az evangélium mellett a zenéé volt a főszerep.

Miután szombaton a Baptista Szimfonikusok adtak koncertet a Művészetek Házában, másnap a gyülekezet imatermében a Cantus Firmus Református Énekkar és a Belvárosi Baptista Gyülekezet énekkarának adventi szolgálata segítette a megjelenteket a karácsonyi hangolódásra. Ezen a zenés adventi délutánon: Cesar Malan, Lisznyai Gábor, Michael Praetorius, John Steiner, Charles Gounod, Ráduly Emil, Szak Antal, Heinrich Schütz, Bárdos Lajos, Eszterházy Pál, Cesar Franck, G. F. Händel, John Rutter, David Willcocks, Carl Stein művei hangzottak el három részletben.

Az énektömbök között lelkipásztorunk, Tisza Attila testvér szolgált az Igéből, amelyen keresztül Isten megerősítette a hallgatóság számára, hogy Neki gondja van az Ő Igéjének beteljesítésére. (Jer. 1, 11-12.)

Az igehirdető az egyik énekkari szolgálatot követően – elővett egy szépen becsomagolt cipős dobozt és azt a kérdést tette fel a jelenlévőknek, hogy vajon mi lehet benne? A karácsonyi díszítésű doboz valamilyen szép ajándékra utalt. Mikor már mindenki elég kíváncsi lett a tartalomra, ekkor Tisza Attila testvér kinyitotta a valamikor cipőt tartalmazó dobozt és megmutatta az „ajándékot”, amely nem más, mint néhány bot volt. Erre –szerintem – senki sem számított. Mire is jó egy (vagy több) bot? A zsoltáros beszél arról, hogy Isten botja, vesszője az Övéit meg tudja vigasztalni, útba tudja igazítani, helyes ösvényen tudja terelgetni. És ha így van ez valaki életében, s ezt felismerte, akkor elmondhatja, hogy lehet ajándék egy bot is!

Tisza Attila lelkipásztor szolgálata
Tisza Attila lelkipásztor szolgálata

De ha már két botot veszünk a kezünkbe, és ha megfelelően tartjuk azokat, akkor akár egy kereszt is formázható belőle, amely Jézus Krisztus halálára és ezáltal a megváltásunkra utalhat.

E szemléltetést követően további énekek hangzottak el, melyek alatt a lelkipásztorunk által bennünk útnak indított gondolatokat tovább tudtuk magunkban forgatni.

A jelenlévők megtapasztalhatták, hogy Isten a Biblia szaván túl a zenén keresztül is meg tudja érinteni az erre nyitott szíveket.

Megosztás