A február 4-én országszerte tomboló szélvihar sem tudta kedvét szegni azoknak, akik már korábban jelentkeztek, hogy részt vesznek az ökumenikus központunkba (Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa) meghirdetett világimanapi előkészítő alkalmon. Mintegy 75-en gyűltek össze asszonyok és férfiak Miskolctól Győrig, hogy ízelítőt kaphassanak Tajvanról, és megismerhessék a tajvani nők által készített idei imanapi liturgia részleteit.

Fotó: meot.hu

A távol-keleti dallamok elsajátításában, az énektanulásban, a bibliatanulmány kidolgozásában és az ország földrajzi adottságainak, kulturális és vallási életének bemutatásában a MEÖT Női Bizottságának tagjai működtek közre. A rendezvényt színesítette, hogy az előkészítőre érkezett résztvevők közül ketten már jártak Tajvanon. Igaz, húsz évvel ezelőtt, de személyes élményeik megosztása kifejezetten gazdagította, élénkítette az együttlétet.

Az alkalmon hangsúlyosan került elő a „nagy testvér”, Kína árnyékában élő ország jelen helyzetének bemutatása, az ottani társadalmat feszítő problémák megnevezése.

Így volt szó a lakosság mintegy 7%-át kitevő tajvani keresztények – történelmi viharokat kiálló – hitéről és a dél-ázsiai bevándorlók, szegények körében folyó szolgálatáról.

Az előkészítőn bemutatott anyagok (leírások, istentiszteleti liturgia, diasorozatok, videók) ugyan felkerülnek a MEÖT honlapjára, ám a személyes készülés varázsát, a világimanapra való közös ráhangolódás atmoszféráját semmi sem pótolhatja – hangoztatták most is a résztvevők. A jó hangulatú együttlétet az igazi meglepetés, a házilag készített „tajvani marhahúsleves” tette felejthetetlenné, ahol szó szerint egy kis ízelítőt kaphattak a jelenlevők a távol-keleti szigetország kulináris művészetéből, sajátos fűszerekkel „megbolondított” ételeiből. (Az étel leírása más receptekkel együtt szintén felkerült a MEÖT honlapjának világimanapi oldalára.)

Áldott világimanapi istentiszteleteket kívánunk minden hazai keresztény közösségben!

Szeretettel várjuk majd a gyülekezetek beszámolóit a 2023. március 3-án, pénteken rendezendő alkalmakról!

B. Pintér Márta megbízott bizottsági elnök


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!