Véradás a Békési Baptista Imaházban

794

2021. május 26-án délután a Békési Baptista Imaház megnyitotta kapuit az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt, valamint a vért adni kívánók előtt.

Ez volt az első olyan alkalom, amikor a gyülekezetünkben véradásra került sor, ugyanis az ezt megelőző években a Dózsa utcai Idősek Klubja biztosította a lehetőséget a segíteni vágyóknak, azonban a járványügyi helyzet miatt idén nem tudták a megszokott helyszínen lebonyolítani a véradást. A baptista gyülekezet és az Idősek Klubja önkéntesei együttesen segítették a szakemberek munkáját, így minden hatékonyan és problémamentesen mehetett végbe a regisztrációtól kezdve az orvosi vizsgálaton át egészen a konkrét véradásig.

Hálásak vagyunk ezért a missziós lehetőségért, ugyanis a véradáson keresztül sikerült sok olyan embert elérnünk, akik életükben most először jártak az imaházunkban. Mind a szakemberek, mind a segítők, mind a véradók számára lehetőség volt arra, hogy kicsit betekintést nyerjenek a gyülekezetünk épületébe, beszélgessenek Bócsa Roland lelkipásztor testvérrel, valamint a hívő segítőkkel, ezáltal egy képet kapva arról, hogy milyen a városunkban működő Békési Baptista Gyülekezet. Bízunk abban, hogy ez az alkalom egy olyan magvetés lehetett, amit később Isten felhasználhat további növekedésre, majd egy aratásra!

Bohus Viola
Fotó: Bócsa Evelin