Vallomások a Békési Ifjúsági Konferenciáról

1431
Dicsőítés

2014. szeptember 12-14. között rendeztük meg Istenünk segítségével a Békési Ifjúsági Konferenciát. Idén is meghívtuk az ország fiatalságát, hogy tanuljunk, épüljünk együtt.

Egy mindig aktuális témát vettünk elő: a hívő élet a gyakorlatban. Az, hogy ki milyen üzenettel tért haza, nyilvánvalóan majd a hétköznapokban fog felszínre kerülni, mégis megkértünk néhány résztvevőt, hogy osszák meg a kedves Olvasókkal, mit jelentett számukra ez a három nap.

„Számomra a konferencia elsősorban közösségi élmény, ahol olyan emberekkel lehetek együtt, akik ugyanazt vallják, amit én: Krisztus értünk halt és támadt fel. Egy olyan esemény, ahol a jelen lévő generáció a számukra aktuális témákról hallhat tanítást. A konferencia ugyanakkor egy jó alkalom olyan barátokkal beszélgetni, akikkel ritkán találkozhatunk.”  Borzási Dániel, Budapest

„A konferencián megfogott egy gondolat: az a feladatunk, hogy Jézust teljes valójában megmutassuk, mert erre hívott el minket. Ezért nem trükközni kell az igével, hanem teljesen tükrözni azt, amit tanít. A szombat délutáni filmklubon megnéztük a God’s Not Dead (’Isten nem halott’) című filmet, amelyből szintén kiemelek egy mondatot: »Isten jó mindenkor…«”

Nagy Péter, Derecske

„Az idei konferenciára árusítóként lettem volna hivatalos, de ez meghiúsult az itthon feledett számlatömb miatt, viszont így én is teljesen az üzenetre figyelhettem. Biztos vagyok benne, hogy Isten nekem szánta a szombatot és a vasárnapot, hogy vele tudjak lenni, hogy élő vízként kiáradjon. Az egyik legfontosabb üzenet pedig, hogy mennem kell sóként, tényleg így működni a lépéseimben is, a Sátán hazugságait felülírva Jézus valóságával!”

Szabó-Kis Dóra, Budapest

„Rájöttem, hogy semmit nem kell egyedül csinálnom. Mindenhez kapok segítséget, és Isten nem kér tőlem olyan dolgokat, amit az Ő segítségével ne tudnék megoldani. Ez rengeteg erőt ad a mindennapokban, és most már azt is érzem, hogy az Úr Jézus egy pillanatra se engedi el a kezem.

Kocsis-Nagy Kinga Sára, Szeged

„Durkó István tanításában a fő üzenet a következő volt: »Mert ha hétszer elesik is az igaz, mégis fölkel.« (Példabeszédek 24:16) Ez arra bátorított, hogy ne csüggedjek el, ha elesek, ugyanakkor törekedjek arra, hogy ne essek el. És rávilágított arra, hogy tudjam elfogadni testvéreimet, ha elesnek valamiben, amiben én úgy érzem, hogy erős vagyok. A dicsőítés is nagyon sokat jelentett, és nagyon tetszett a zenei része.”

Gere János, Nagyvárad

„A konferencián elsősorban dicsőítőként, szolgálóként voltam jelen. Jó volt ilyen szerepben mozogni, mint Isten szolgája, akihez szólhat az Úr, és akinek megvan a lehetősége, hogy átadja az Örökkévaló üzenetét másoknak. Hiszem: sok dologban erősített meg Isten ebben a szerepben. Hálás vagyok azért is, mert tanított, kezében tartott, és olyan helyzeten juttatott tovább, amit korábban nem sikerült megélnem.”

 Petrás Hanna, Gyula

„Tulajdonképpen ez a konferencia azokra a problémákra válaszolt, amelyekkel az elmúlt időszakban sokat küzdöttem kis lelki világomban. Ezért nem csak feltöltődést, de megújulást is hozott, amiért nagyon hálás vagyok. Több oldalt is tele tudnék írni azokkal az üzenetekkel, amelyek személyesen hozzám szóltak…”

Szabó Eszter, Kiskőrös

Köszönjük Istennek, hogy mindvégig jelen volt, megáldott minket. Az Övé legyen egyedül a dicsőség.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!