Válaszút címmel tartottuk 2022. július 10–16. között Balatonszárszón a Déli Baptista Egyházkerület gyermektáborát.

Közel 120 táborozó és segítő gyűlt össze erre a hétre a kerület gyülekezeteiből: Baja, Csengőd, Hódmezővásárhely, Jánoshalma, Kecskemét, Kiskőrös, Kiskunhalas, Szeged, Tompa településekről.

Józsué, Gedeon, Ruth és Dávid király életéről szóló bibliai történetek segítségével elgondolkoztunk életünk fontos döntésein. Okos vagy bolond? Kicsi vagy nagy? Győztes vagy vesztes? Gyenge vagy erős? Büszke vagy alázatos? Ilyen témákkal készültünk a gyerekeknek tanítással, énekekkel, színdarabbal és különféle programokkal. A tanítások után a gyerekek korcsoportjuk szerinti kiscsoportokban együtt beszélhették meg, dolgozhatták fel a hallottakat. Minden nap témáját a szervező gyülekezetekből érkező szolgálók csapatai mutatták be. Ezen túl volt alkalmunk fürödni a Balatonban, ellátogattunk a balatonlellei vidámparkba, volt láthatatlan színház, kipróbálhattunk különböző sportokat és kreatív, kézműves foglalkozásokat. Voltunk éjszakai túrán, és kiálltuk a bátorságpróbát is. Legnagyobb örömünkre szolgált, hogy a tábor során többször is elhangzott az evangélium üzenete, és felszólítottuk a gyerekeket arra, hogy válasszák Jézust. Csütörtök este kifejezetten kértük, hogy aki szeretné átadni az életét az Úrnak, vagy szeretné megerősíteni egy korábbi döntését, jöjjön előre, a sátor elé. A felhívásra sok gyerek válaszolt, a táborozók több mint fele előrement. Hálásak vagyunk Istennek az elhintett magokért, és tovább dolgozunk azért, hogy ezek a fiatalok megerősödhessenek és növekedjenek hitükben.

Köszönjük Friebert Tibor lelkipásztornak és a kiskunhalasi gyülekezetnek, hogy vezették a tábor szervezését. Köszönjük az említett gyülekezetek lelkipásztorainak, szolgálattevőinek is a lelkes részvételét, ami nélkül nem valósulhatott volna meg ez a tábor. Hálásak vagyunk Istennek azért az egységért és áldásért, amit a kerületben tapasztalhattunk ezen a héten.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Rendelkezzünk a baptisták javára!

Kérjük, rendelkezzen adója 1%-áról a Magyarországi Baptista Egyház javára! Köszönjük támogatását! Technikai szám: 0286