Valami új született!

Magyar Baptisták IV. Világtalálkozója

2117

„Ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre.” (2Kor 5,17)

Szeretettel hívjuk a gyülekezeteket, a családokat és minden érdeklődőt a Magyar Baptisták 4. Világtalálkozójára, amelyet 2017. augusztus 4–6. között rendezünk Debrecenben a Főnix Csarnokban, Magyarország második legnagyobb rendezvénycsarnokában. A találkozó fő előadója és igehirdetője Paul Msiza dél-afrikai lelkipásztor, a Baptista Világszövetség elnöke lesz.

A Reformáció 500 országos ünnepségsorozaton belüli rendezvényre több mint 5000 látogatót várunk elsősorban Magyarországról, valamint a Kárpát-medencéből és Európa több országából: Romániából (Erdély), Ukrajnából (Kárpátalja), Szerbiából, Szlovákiából, Horvátországból, Ausztriából, Németországból. De jönnek vendégeink a tengerentúlról, az USA-ból, Kanadából és Ausztráliából is.

A nyitónap ünnepélyes bemerítési istentisztelettel kezdődik augusztus 4-én, péntek délután. A kivételes esemény méltó a reformáció 500., valamint Kornya Mihály halálának 100. évfordulójához.

Szombat délelőtt „Magyar baptisták a világban” címmel a hazai és külhoni magyar baptisták bemutatkozóira kerül sor, majd tíz egymással párhuzamosan folyó előadás és fórumbeszélgetés közül lehet választani számos mindannyiunkat érintő aktuális és fontos témában. A szombat este evangelizációval folytatódik, ami már a pénteki istentiszteleten kezdetét vette: Jézus Krisztushoz hívjuk a jelenlevőket. Ahogy ebből a két programelemből is látható, a magyar baptisták közösségi ünnepe mellett fontos célja a MABAVIT-nak Jézus missziós parancsának betöltése, az evangélium hirdetése.

A szombati napközbeni programok között számos fórumbeszélgetés; közösségi sportolás; zenei, ifjúsági és gyermekprogram, könyv- és kézműves vásár; valamint további kulturális esemény szerepel.

Színvonalas és gazdag gyermekprogramok lesznek a Főnix Csarnokkal közvetlen összeköttetésben lévő Hódos Csarnokban szombaton egész nap és vasárnap délelőtt.

Vasárnap, a zárónap délelőttjén a világtalálkozó úrvacsorával egybekötött ünnepélyes istentisztelettel ér véget, amelyen egy összevont 500 fős kórus és zenekar is szolgál. Valljuk meg együttesen Jézus Krisztusba vetett hitünket, szeretetünket és egységünket!

A világtalálkozót megelőzően július 31-től Nemzetközi Magyar Baptista Ifjúsági Tábor is megrendezésre kerül, ahová a világ minden részéről várjuk a magyar baptista fiatalokat.

A világtalálkozóra a www.mabavit.hu honlapon keresztül, online regisztrációval lehet jelentkezni. A rendezvény helyszínén csak egyedi regisztrálásra lesz lehetőség, amihez ott már sem étkezést, sem szállást nem tudnak a szervezők biztosítani.

A www.mabavit.hu honlap ad helyet a Nemzetközi Baptista Ifjúsági Tábor regisztrációjának is.

Szeretettel várunk mindenkit a baptista és reformációs értékeket élményszerűen bemutató sokrétű programra, a minden generációt hittel megszólító világtalálkozóra.

A Magyar Baptisták Világszövetségének (MABAVISZ) vezetősége nevében:

Papp János MABAVISZ-elnök

Durkó István MABAVISZ-főtitkár