Nemrég a Baptista Egyház Kiskőrösi Filadelfia Idősek Otthonában az ellátottak több, mint 90 százaléka megkaphatta az új koronavírus elleni védőoltás második dózisát és az óta már a védettség is kialakult ellátottainknál.

Ennek köszönhetően a megfelelő óvintézkedések mellett, Február 28-án, 10 órától különleges hálaadó istentiszteletnek adott helyet az idősek otthona imaterme. 2020 őszén, éppen a hálaadó ünnepélyre készülődve ért minket a második hullám és úgy éreztük magunkat, mint Izrael népe a fogság idején:

“Amikor Babilon folyói mellett laktunk, sírtunk, ha a Sionra gondoltunk. Az ott levő fűzfákra akasztottuk hárfáinkat.” 137. Zsoltár 1-2. vers

Sokat bánkódtunk az istentiszteletek hiánya miatt, de tudomásul vettük, hogy a járványügyi szabályok betartása a mi legfőbb javunkat szolgálják.

Annál nagyobb volt az öröm amikor Isten háza újra megnyitotta kapuit és hálára hangolt szívvel foglalhattuk el helyeinket Isten házában.
Opauszki György intézményvezető testvér köszöntötte az ünneplő gyülekezetet és Papp János egyházelnök testvért.

Papp János testvér a Jelenések könyve 3. fejezet 19-20. versei alapján hirdette Isten üzenetét. Kiemelte, hogy Isten szeretete magába foglalja a feddést, fenyítést is. Felhoz az
életünkben fájdalmas dolgokat, de mindezt nem azért teszi, hogy szenvedést okozzon nekünk, hanem azért teszi, hogy megtisztíthasson minket. Elmondta, hogy a világjárvány talán eltávolított minket bizonyos értelemben embertársainktól, talán bizonyos értelemben Istentől is, de eljött az ideje annak, hogy közeledjünk egymáshoz, közeledjünk Istenhez hálás szívvel.

Jó volt látni a ragyogó szemeket, az örömteli szíveket. Az összejövetel végén hálaadással teljes imák és énekek szálltak fel mennyei Istenünk trónja elé.

Mindenért Istené legyen a dicsőség.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!