Új baptista gyülekezet alakul Pestlőrincen – Lét-Ige

552

Hogyan születik egy új gyülekezet? Kik és mit tesznek azért, hogy létrejöhessen? Néhány baptista család összefogott és elhatározta, hogy újjáéleszti a pestlőrinci közösséget. Közös imára, játékra, beszélgetésre hívják a környéken élőket.

„Barátok, családtagok is vagyunk tulajdonképpen. Négy család döntött úgy, hogy szeretné, ha ez a pestlőrinci imaház (amit nem mi építettünk, hanem évtizedekkel ezelőtt már valaki felépített) újra megtelne élettel, mert tulajdonképpen kihalt. Sajnos ezt kell mondanunk. Valahogy megszűnt itt az élet, és végül is be kellett zárni a kapukat…

…Értelemszerűen arra gondoltunk, hogy milyen jó lenne, hogyha részt vehetnénk abban, hogy egy gyülekezet, egy baptista közösség újraéledjen, és itt a közösségre helyezném a hangsúlyt. Szeretnénk valóban a hitünket közösségként megélni, minél több olyan közösségi alkalmat szervezni, amelyre barátokat is elhívhatunk, és ilyen módon nyilvánvalóan az a cél, hogy az Isten igéjét, az Isten személyét, az Isten szeretetét másoknak is átadjuk” – mondja Hegedűs Ádám, a pestszentlőrinci plántálás vezetője.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Cipősdoboz akció