Tűzrevaló a rászorulóknak

1217
Amerikai magánadományoknak köszönhetően jut el a tűzrevaló a rászorulókhoz

Két és fél évvel ezelőtt vette fel a kapcsolatot a pacséri és bácskossuthfalvi baptista gyülekezettel az amerikai – illinoisi származású, Magyarországon élő – Larry Stanton, eredetileg azzal a céllal, hogy segítséget nyújtson a Közel-Keletről érkező menekültek megsegítésében. Azóta Larry a Baptista Szeretetszolgálat partnereként téli tűzrevalóhoz juttatja a két falu rászoruló családjait.

– Ezek az idős vagy beteg rászoruló egyének általában javaslatra kerülnek a figyelmünk középpontjába. Az, hogy ezt meg tudjuk valósítani, annak köszönhető, hogy családommal karácsonykor és a nyári szünetben hazalátogatunk az USA-ba, és ott az anyagyülekezetünkben gyűjtést szervezünk. A családokhoz előzetesen nem jelentkezünk be, csak bekopogunk a tűzrevalóval. Sokan megörülnek, de meg is döbbennek, meghatódnak, nem hiszik el, változatos reakciókkal szembesülünk – nyilatkozta az amerikai származású jótékonykodó.

A magánmegmozdulással kapcsolatban Nyúl Zoltán lelkipásztor, Larry házigazdája elárulta, hogy vendégével két módon igyekeznek segítséget nyújtani az idei télen.

– Egy motoros fűrésszel érkezünk oda, ahol arra igény van kivágni, feldarabolni az udvarban található kiöregedett fákat, eddig megközelítőleg 30 család igényelte ezt. Nagyjából 300 köbméter tűzrevalót juttattunk el eddig egy vállalkozó közreműködésével a rászorulóknak – nyilatkozta Nyúl Zoltán.

Forrás: https://www.magyarszo.rs/hu/3621/vajdasag_topolya/179667/Tűzrevaló-a-rászorulóknak.htm