Több mint száz gyermek karácsonya lehet jobb Gyulán

1794

Öt nap alatt több mint félszáz csomag gyűlt össze az Almásy-kastély kápolnájában és hasonló mennyiség a baptista imaházban.

A látogatóközpontként működő kastély a baptista gyülekezettel közösen csatlakozott a szeretetszolgálat idei felhívásához. A kezdeményezés sokakat megérintett, a felajánlások révén az imaházban és a kápolnában december 12-17. között egyre csak gyűltek a gyerekeknek készített ajándékcsomagok.

Az ajándékok a városi családsegítő központhoz kerülnek, ennek kapcsán Matuz József lelkipásztor, a helyi kezdeményezés koordinátora úgy fogalmazott, pontos mennyiséget egyelőre nem tud mondani, mert még december 18-án is hívták telefonon, az Erkel Ferenc Gimnáziumból, hogy lenne még jó pár ajándék, amit szeretnének átadni.

A kezdeményezés üzenetével összefüggésben elmondta, ismeretlenül is szükséges segíteni a rászorultaknak, ez örömet okoz annak, aki adja és annak is, aki kapja. – A felajánlás során, a gondolat megszületésekor, az ajándék elkészítése közben, az ajándékozás előtt és alatt formálódik valami az ember lelkében, amire azt lehet mondani, hogy Krisztus szerint, Isten szerint megmozdul valami – fogalmazott.

A gyulai gyülekezet több mint egy évszázada működik, a jószolgálati tevékenység a kezdetektől fogva meghatározó, csakúgy, mint az Almásy-kastély esetében. Az Almásy család tagjai igen nagy hangsúlyt fektettek a jótékonyságra. A 20. század első harmadában több főúri családtag munkálkodott azon, hogy a nehéz sorsú embertársaiknak segítséget nyújtsanak.

Dombi Ildikó, a kastélyt is működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. kiállítóterekért felelős ügyvezetője korábban úgy fogalmazott: minden munkatársam nevében mondhatom, nagy örömünkre szolgál, hogy segíthetjük ezt a kezdeményezést. A gyulai cipősdoboz-akcióról további részletek, információk ide kattintva olvashatók.

Ha segíteni szeretnél, mindig van jó alkalom: felajánlásokat továbbra is szívesen fogadnak a kastélyban, melyek ezúttal a Gyulai Nagycsaládosok Egyesületéhez kerülnek. Írj a kastely@gyulakult.hu mailre vagy hívd nyitvatartási időben, keddtől-vasárnapig 10-18 óra között a 06-66/650-218 telefonszámot!

E.K.Zs.

Forrás: https://behir.hu/tobb-mint-szaz-gyermek-karacsonya-lehet-jobb-gyulan/?utm_expid=146968801-0.W92zO8AQSQmj6spHb7tfCw.0&utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!