A diósgyőri baptista gyülekezet által létrehozott Nyitott Ajtó Baptista Központ immár tíz éve vesz részt Miskolc és Borsod-Abaúj-Zemplén megye szociális, oktatási és szakképzési feladatellátásában. A kerek évfordulót egy különleges gálaműsorral ünnepelték, aminek a Miskolci Művészetek Háza nagyterme biztosított helyszínt június 10-én.

„Tied a dicsőség és imádás…” – ezzel a jól ismert énekkel vette kezdetét Miskolc város illusztris helyén az ünnepség a Nyitott Ajtó Baptista Központ fenntartásában működő művészeti iskola szimfonikus zenekarának játékával, sok-sok iskolás lelkes éneklésével és a több mint 500 fős közönség részvételével.

A jó Isten vezetésével eddig megtett útra visszatekintő színvonalas alkalmon első megszólalóként Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára köszöntötte a résztvevőket. Beszédében kiemelte, hogy az elmúlt években hatalmas mértékben nőtt az egyházi intézményekbe járó gyermekek száma hazánkban – 130 000-rel többen vannak, mint 2010-ben. Az idáig vezető utat kemény munka kísérte, amelyben komoly szerepet vállaltak a baptisták is. A Miskolcon folytatott munkájukból is látszik, hogy két elvet fontosnak tartanak: a kereszténység üzenetéből fakadó értékek átadását és a haza, a nemzet szeretetét.

Másodikként Mészáros Kornél, a Nyitott Ajtó Baptista Központ elnökének köszöntője következett, aki az elmúlt tíz év munkáját értékelő gondolatai mellett a tanárokat, a diákokat és minden résztvevőt az igei aranyszabállyal biztatott: „Amit csak szeretnétek, hogy az emberek tegyenek veletek, mindenben ugyanúgy tegyetek ti is velük…”

Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere is a gálán ünnepelte az utóbbi tíz év munkáját. Megemlítette, hogy tapasztalatuk szerint a baptista intézmény azokon igyekezett segíteni mindig is, akikről többnyire elmondható: a legkevesebb támogatást kapják, a legjobban rászorulnak. Aki az átlagnál rosszabb körülmények között kénytelen élni, gyakran válik kitaszítottá, bűnbakká vagy áldozattá. Ez ellen tenni kell, ahogy a Nyitott Ajtó Baptista Központ is tesz Miskolcon.

Ezt követően Csöbör Katalin, a térség parlamenti képviselője méltatta a baptista központ példaértékű munkáját, és sok sikert kívánt a folytatáshoz is.

Az utolsó megszólaló, Bódis Sámuel, a Nyitott Ajtó Baptista Központ ügyvezető főigazgatója hálaadással tekintett vissza a megtett útra, hangsúlyozva, hogy a sikerekért elsősorban a jó Istené a dicsőség. Kiemelte, hogy az intézmény továbbra is küldetésének érzi, hogy előítéletektől mentesen nyitott ajtót tárjon minden rászoruló felé.

A fölszólalások mellett a Nyitott Ajtó Baptista Központ fenntartásában működő intézmények, így a Miskolci Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskola és Óvoda, a Nyitott Ajtó Baptista Szakképző Iskola, Középiskola, Általános Iskola, Óvoda, Szakiskola és Kollégium növendékei az ünnepi gálaműsor keretében színvonalas fellépésekkel bizonyították, hogy az ismeretszerzés és tehetséggondozás terén jó helyen és jó kezekben van a jövőjük.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hírportál fotósorozata a rendezvényről: https://www.boon.hu/galeria/baptista-unnep
Fotók: Bujdos Tibor

A Minap fotósorozata a rendezvényről:
https://minap.hu/galeria/nyitott-ajto-baptista-kozpont-galamusor
Fotók: Juhász Ákos

(Forrás: a minap.hu híradása nyomán)


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!