2020. december 3-án a Monori Kossuth Lajos Általános Iskolában adott át tableteket és indította el nyelvtanulást segítő projektjét a Baptista Tevékeny Szeretet Miszszió Alapítvány a Monori-Hegyessy Lion’s Club támogatásával.

A „Mesterséges intelligenciával a hátrányos helyzetű gyermekek jövőjéért” projekt keretében öt tabletet adott át Bacsó Benjámin, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány elnöke, melyeken 15 gyermek számára biztosított a Xeropan nyelvtanuló alkalmazás PRO felhasználói fiókjainak használata. Az alkalmazás használatával a fiatalok játékosan sajátíthatják el az angol nyelvet, miközben mentoraink támogatják őket, a mesterséges intelligencia segítségével pedig szóbeli készségeik is fejlődhetnek. Az angol nyelv tanulása a továbbtanulásban és a munkavállalásban is segíti a fiatalok felzárkózását.

„Ezek a fiatalok már az a generáció – még akkor is, ha ingerszegényebb környezetből érkeznek –, akik az okoseszközökkel nőnek fel, mondhatni az anyatejjel szívják magukba a digitális világot. Nehéz őket motiválni, egyre több gondot okoz nekünk is a megújulás, a figyelmük lekötése 45 percen keresztül, éppen ezért gondolom azt, hogy a tabletek, okoseszközök használatát mindenképpen be kell építenünk egyre szélesebb körben az oktatásba és a nyelvtanulásba” – fejtette ki az átadáson Hack Zsóka, a Monori Kossuth Lajos Általános Iskola intézményvezetője. Monori Sándor, a Monori-Hegyessy Lion’s Club elnöke elmondta: „Határtalan kapcsolatokat látok ebben a projektben. Tanulási, munkalehetőséget, olyan lehetőségeket, amelyek a gyermekek személyiségének fejlődéséhez hozzátartoznak. A Lion’s Clubbal ezért is támogatjuk ezt a projektet, hiszen ilyen módon is szeretnénk példát adni a fiatalok számára.”

„Az a meggyőződésünk, hogy azok a fiatalok, akik most lehetőséget kapnak a tanulásban, fejlődésben, az adottságaik révén jelentősen fogják alakítani a jövőt, és olyan problémákra fognak megoldásokat találni, amelyek igazán ott állnak az emberiség előtt, így az országunk előtt is” – mutatta be a projekt célját Bacsó Benjámin, az alapítvány elnöke.

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány célja a jövő generációjának hátrányos helyzetből induló, de szerencsésebb társaikhoz hasonló álmokkal élő tagjainak segítése. Azoknak szeretnénk támogatást adni, akik azonos képességekkel, de messze lemaradó lehetőségekkel állnak rajtvonalhoz. Hiszünk abban, hogy munkánkkal egyre több gyereknek biztosíthatjuk, hogy olyan szakmát szerezzen, amit szeret, és amiben sikereket érhet el.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!