Szimfonikus istentisztelet a Wessiben

1245

Manapság sokan hisznek az örömhírben, a templomok mégis kiürülnek, mert kevesen ismerik fel a keresztény tanítás XXI. századi mindennapi relevanciáit. Ezért a szimfonikus istentisztelet hívott az Istennel való találkozásra, és széles spektrumban mutatott válaszokat – gyakran a hallgatók bevonásával.

A zenei összeállítás egyfajta kaleidoszkópként szolgált: Händel, Grieg, Faure, Beharka Pál, Rutter, Redman, Pintér Béla/Somogyi Zsigmond darabjain, feldolgozásain túl elhangzott a Tűzszekerek című film főcímdala, és a gyülekezet létrejöttére emlékezve hazai bemutatóként felcsendült a Szentírás Szövetség 150 éves jubileumára született himnusz Meláth Andrea, Koncsárd Balázs, Budai-Szabó Krisztina, a Musica Sonora Kamarazenekar, valamint a Körúti Baptista Gyülekezetek Kórusa közreműködésével.

Kodályt egyszer megkérdezték, hogy mi a modern zene, így válaszolt:

Minden, ami eddig volt, plusz valami más.

Különös társművészeti kitekintés ágyazódott istentiszteleti keretbe, amikor – az antik szobor inspirálta – Rubens Krisztus Pilátus előtt című képe ihlette friss versét a Kamarazenekar és a Keresztkérdés zenekar hipp-hopp stílusú kísérete mellett Kübler Dániel „elrappelte” a gyülekezettel és vendégekkel zsúfolásig telt templomban.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!