A szimfonikus istentisztelet megtartása már-már hagyománynak számít a Wesselényi Utcai Baptista Gyülekezetben. A korábbi években a Baptista Művészeti Napok nyitó- vagy éppen záróalkalmának is számító dicsőítő koncertet a járvány szüneteltette, viszont idén június 26-án, vasárnap két alkalommal is örvendezhettek a jelenlévők a kétórás zenei-lelki élménynek.

A szervezők így fogalmaztak az eseményről beharangozó írásukban: „Pandémiás és háborús időkben nem is olyan természetes, hogy ismét lehetőség adatik szimfonikus istentisztelet megtartására. Ez évben a fő téma a születés és halál, valamint ami közben, illetve ami utána történik menyegző formájában. Továbbá reagálhatunk Dániel próféta intelmeire, választ kereshetünk az élet legfontosabb kérdéseire, és a hogyan, ki, mit, mikor mellett elmélkedhetünk azon, hogy vajon miért van élet egyáltalán, és mi lehet ebben a mi szerepünk. A szimfonikus istentisztelet a találkozások alkalma, ahol együtt van jelen a klasszikus, a himnikus és a dicsőítő zene, a művészi előadás és a közös éneklés, továbbá szimfonikus zenekar, dicsőítő csoport, énekkar, énekes és hangszeres szólisták, a különféle művészeti ágak, hívők és keresők, és ahol legfőképpen és mindenekelőtt Istennel találkozhatunk.”

Az alkalmon a gyönyörű zenei szolgálatok mellett Kübler János lelkipásztor hirdetett igét, és elhangzott Papp János egyházelnök köszöntése is. Szabó Kornél András, a szimfonikus istentisztelet megálmodója és létrehozója beszédéből idézünk néhány gondolatot: „A legtöbb ember a hitelességet, a lelkiséget vagy spiritualitást keresi a kereszténységben, ám sokszor csak a vallásosságot találja, és azt is sokszor csak a médián keresztül látja. Ez a mostani alkalom is több, mint zene. A találkozások alkalma. Keresztényként a hit megélésének, kifejezésének a lehetősége, remélhetőleg a fentiek értelmében nem vallásos, hanem sokkal inkább spirituális esemény.”

A különlegesen szép zenés istentiszteleten énekes és hangszeres szólisták, a körúti baptista gyülekezetek kórusa és a Musica Somora Kamarazenekar működtek közre. A közel száz szolgálattevő egyedülálló és példaerejű dicsőítéssel, a zsúfolásig megtelt imaház közönségére nagy érzelmi hatást gyakorolva vallotta meg Isten iránti hódolatát és szeretetét. Az alkalom online is követhető volt, így a jelenlévőkön túl még sokakhoz juthatott el az isteni üzenet. Bizakodjunk, hogy sok lehetőségünk lesz még átélni a dicsőítés erejét a szimfonikus istentiszteleteken a Wesselényi utcában!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!