Szerintem, szerinted

1775

Szerinted milyen az első szerelem? Szerinted milyen érzés egy apró kisfiúnak amikor egy kislány ráakaszkodik? Szerinted milyen, amikor nem szeretnél senkit megbántani, inkább becsapod őt nap, mint nap, hétről-hétre?

Szerinted sem gyáva? Szerinted is gyáva? Szerinted is fura a lány, ha foggal-körömmel a kedvenc fáját védi?Szerinted is bele lehet szeretni egy pillantásba, egy tekintetbe?

és

Szerinted is csodálatos az első szerelem, amikor belehabarodsz egy kék szempárba? Szerinted se érthető, ha valaki elutasító veled, pedig semmit nem tettél? Szerinted is nagyon fájó, ha hosszú ideje becsapnak, s kiderül? Szerinted is ki kell állnunk magunkért, a tetteinkért, a véleményünkért, a kedvenceinkért? Szerinted is ki lehet szeretni a kék szempárból?

Szerintem…….

………………..kedves történet két gyerekről, az első szerelemről. S különlegessé teszi a két gyermek váltakozó látásmódja. Az események saját szemszögből való elmesélése. Érdekes, hogy már gyermekkorban is mennyire megmutatkozhat a fiúk és a lányok közötti érzelmi különbség. Ahogy olvastam a történetet, magam előtt láttam a gyermekkoromat és saját magamat. Nem, nem gondolom, hogy olyan jófej voltam, mit Juli, mert nem. Jól tanultam, nem éreztem a gondjainkat, de folyamatosan rajongtam valakiért, talán szerelmes is voltam. S körülöttem? Körülöttem a fiúk nem. Ők a saját világukban nevettek, haverkodtak, cikizték a lányokat, míg el nem érte őket is a kamaszkor, és Bryce-hoz hasonlóan, hirtelen ki nem nyílt a szemük.
Aranyos történet, bájos történet nem csak a szerelemről. Nem csak két gyermek nyiladozásáról, hiszen ebben a vékonyka könyvben benne rejtőznek az értékek: a család, a problémák, az őszinteség, a különlegesség, az egymás-mellett élés, a kamaszkor.
Néhány oldal elolvasása után rájöttem, hogy a filmet láttam egyszer. Azaz ment körülöttem, míg tettem, vettem, s ahogy ezt elmondtam az olvasni szerető gyermeknek, egyből érdekelni is kezdte őt a könyv.

A könyv megrendelhető: http://www.harmat.hu/uzlet/szerintem-szerinted/

Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!