„Szent igéd szerint vágyom élni…”

Teológiai nap Békéscsabán

2733

A 2017. június 25-i, vasárnapi istentiszteleteinknek fenti énekünk is lehetne a mottója. Ekkor ugyanis a Békéscsabai Baptista Gyülekezet régi vágya valósult meg, hogy Isten szent igéje vonzására tágas imaházunk megteljék érdeklődő és vágyakozó lelkekkel.

Ezen a napon – hála legyen érte az Úrnak – ez örvendetes módon meg is valósult.

A Békehírnök „Programajánlójában” többször is feltűnt számunkra, hogy „Izgalmas kérdések a Biblia fényében” címmel sorozatok hangzanak el a Nap utcai baptista kápolnában prof. dr. Almási Tibor, a Baptista Teológiai Akadémia rektorának előadásaiban. Megfogalmazódott bennünk, hogy jó lenne, ha itt, a mi távolabbi régiónkban, a Körösvidéken, konkrétan Békéscsabán is sor kerülhetne hasonló tanító és a Biblia iránti érdeklődést fokozó, illetve kielégítő előadásokra. Különös tekintettel olyan igékre, amelyek egymással ellentmondásban állónak tűnnek.

Ezért is örömmel fogadtuk, hogy Almási testvér – elfogadva gyülekezetünk meghívását – „Vannak-e ellentmondások a Bibliában?” (Feszültségek és megoldások) címmel a délelőtti és délutáni istentiszteleten közöttünk szolgált. A mély igei összefüggéseket feltáró, számos igei példát kifejtő és mély lelki üzeneteket szívünkre helyező előadások egész héten elmélkedésre késztettek bennünket. Sőt arra is, hogy egyre odaszántabban – ha kell, hát külső segítséget is igénybe véve – magunk is kutassuk a Szentírást, hogy aztán a felismert, mélyebb üzeneteket is szívünkbe zárva igyekezhessünk pontosabb, Ige szerinti életet élni.

A délelőtti előadást követően a Baptista Teológiai Akadémiáról hallhattunk ismertetést. Ezen belül sor került egy kisfilm bemutatására, amely a 110 éves jubileumát ünneplő intézmény történelmét és szolgálatát tárta elénk.

A délutáni előadást követően pedig lehetőség nyílt arra, hogy a hallgatóság kérdéseket tegyen fel, amelyekre Almási testvér készségesen válaszolt.

Úgy tűnt, hogy vége sem lesz a kérdések sokaságának. Gyülekezetünk és a kerület vendégként hozzánk érkezett testvérisége ezzel is jelezte, hogy sok-sok kérdés és dilemma vár még megoldásra.

Fokozta örömünket a dr. Almási Kornél Zsolt művészeti rektorhelyettes által vezetett, illetve Révész László orgonaművész által kísért kerületi összevont énekkar színvonalas és felemelő szolgálata is.

A gyülekezet további hosszú távú Ige iránti elkötelezettségét jelezte, hogy a nap folyamán az előadó testvérünk által írt igehirdetési könyvsorozatból közel nyolcvan kötet került érdeklődő testvérekhez.

Gyülekezetünk nevében ifj. Bálint József gyülekezetvezető testvér köszönte meg Almási testvér tanítását, a kerületi összevont énekkarnak és vezetőinek szolgálatát, valamint a környező gyülekezet testvériségének jelenlétét.

Mindnyájan felbuzdultunk, hogy e kedves ünnepély után az Úr Jézus jó illatát vigyük szerteszét.

A szeretetvendégség alatti beszélgetések tovább erősítették a közelebbről és távolabbról összesereglett testvérek közötti közösséget.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!