Szenczy Sándor

279

Szenczy Sándor (Sajószentpéter, 1965. április 6. – 2022. május 20.) baptista lelkész, misszionárius, a Baptista Szeretetszolgálat alapítója és 2020-ig elnöke.

1965. április 6-án munkáscsaládban született Sajószentpéteren. Gyermekkorában sokat olvasott. Tizennégy éves volt, amikor szülei elváltak, és elköltözött otthonról, ekkor az italozás és a drogok felé fordult. Gépipari Szakközépiskolába jelentkezett Vácra, ahova sakkeredményei miatt vették fel.

Miután fegyelmi okok miatt kitették a kollégiumból, a Nyugati pályaudvaron lakott vasúti vagonokban. Érettségi után felvették a Dunaújvárosi Műszaki Főiskolába, de csak fél évig járt ide.

A sorkatonaság alatt tért meg Istenhez. A katonaság után Kápolnásnyéken dolgozott éjjeliőrként, ez idő alatt Szénási Sándor református lelkész fogadta be. Három évet végzett a református teológián, majd a baptista teológián fejezte be tanulmányait. 1993–1999 között a velencei Hajnalpír Baptista Gyülekezetben szolgált, ebben az időszakban kezdődött el az imaház építése.

1996-ban megalapította a Baptista Szeretetszolgálatot

A szervezetnek közel tíz évig Velencén volt a központja. A szeretetszolgálat célja az volt, hogy Jézus Krisztus szeretetparancsának megfelelően segítsen a rászorulókon, és az egyik legnagyobb magyarországi segélyszervezetté vált. Szenczy Sándor elnöki tisztségét 2020-ig töltötte be, amikor betegsége miatt visszavonult.

Mindannyiunk élete Isten kezében van

Felesége Szenczy Katalin konduktor, akivel 1990-ben házasodtak össze. Öt gyermekük van, három örökbe fogadott, egy befogadott és egy vér szerinti.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!