Szeged, a (nap)fény és só városa

2180

Szeptember egy igen termékeny időszak volt számunkra Szegeden. Alighogy véget ért a Missziói Ifi Táborunk és Túlélőcsomagokat osztottunk a Szegedi Tudományegyetemen, ezen megmozdulásainkat szorosan követte egy következő: a Tágas Tér Fesztivál.

Felekezettől függetlenül, egy lélekkel fogtak össze Szeged evangéliumi közösségei, és nyitották meg kapuikat a város lakói felé, hogy kicsik és nagyok egyaránt hallhassák a Jézusról szóló örömhírt. Háromnapos rendezvénysorozat keretein belül volt lehetőség arra, hogy elérjük a körülöttünk lévőket, mindezt pedig egy kétnapos lelkimunkásképző előzte meg a Szegedi Új Remény Baptista Gyülekezetben, ahol hárman megtértek.

Helyszín volt többek között az IH Rendezvényközpont, ahol több dicsőítő csoport is szolgált: a Hétvezér utcai baptista ifjúság csapata; a KÖD (Keresztény Ökumenikus Dicsőítők); a Református Egyetemi Gyülekezet fiataljai, illetve Pintér Béla és zenekara is elérte a közönség széles skáláját, így közel 600 fő gyűlt össze a zsúfolásig megtelt Tisza-parti teremben. Az este csúcspontjaként lelkipásztorunk, Sipos Márk hirdette az evangéliumot, melynek során megtérésre hívta az egybegyűlteket, így lehettünk tanúi annak, ahogy közel 30 lélek kívánt csatlakozni a Mennyei Királysághoz, és további 20-25 akart megújulni hitében, elkötelezettségében az Úr Jézus felé.

Hétvégén a Vértó körüli parkban családi programok, tűzoltósági és mentős bemutatók, sportolási lehetőségek és helyi gazdák által kínált gyümölcsök, frissen sütött harapnivalók sorakoztak. Pónilovaglástól a középiskolások koncertjein át az állatsimogatásig minden tágas teret kapott. Sőt, a prof. dr. Pintér Sándor baptista testvérünk vezette Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány által szervezett jótékonysági futóversenyről sem maradtunk le, ahol egymás mellett kocogott felnőtt és gyermek, babakocsit toló anyuka és lelkipásztor egyaránt. A meleg, napsütéses idő sok érdeklődőt hozott az Új Remény-es „Beszélgessünk szabadon” sátrunk alá, ahol gondolatébresztő kérdéseink tartalmas eszmecseréket indítottak el, melyek során új ismeretségek alakultak ki, valamint régiek mélyülhettek el Krisztus szeretetében.

Az evangélikus templom és környéke egyházi kórusokat – köztük a Szegedi Baptista Gyülekezethez kötődő Szegedi Ökumenikus Gospel kórust – és kerekasztal-beszélgetést egyaránt felvonultatott.

Szeged szívében, a sétálóutca végén, a Dugonics téren a városhoz kapcsolódó zenekarok (pl. Fool Moon) között több keresztény könnyűzenei csapat is fellépett, akik közül Kübler Dániel zenekara, a Keresztkérdés zárta vasárnap este a fesztiválsorozatot.

Reméljük, hamarosan a magvetésekből hatalmas aratás készülődik, amit az Úr Jézus kegyelme által mindannyian megélhetünk. Egyedül Istené legyen minden dicsőség!