Sikerrel zárult a Baptista Szeretetszolgálat idei Cipősdoboz-akciója

2165

A Baptista Szeretetszolgálat idei 15., jubileumi Cipősdoboz-akciójában amerikai filmsztár, magyar autóversenyző, sportolók, népszerű énekesek, kiváló együttesek, közéleti személyiségek, televíziósok fogtak össze a magyarországi baptistákkal annak érdekében, hogy minél több rászoruló kisgyerek karácsonya válhassék boldogabbá, szeretetteljesebbé!

Hálásak vagyunk, mert hangunk messzire hallatszott, hiszen még Hollandiából is küldtek meglepetéssel teli dobozokat. Az akció központi helyszíne idén is a fővárosi Deák téren felépített Cipősdoboz Vár volt. A Cipősdoboz-akció során az ország minden térségében létrehozott háromszáz gyűjtőpontjára összesen mintegy 57 ezer ajándékkal teli cipősdobozt hoztak az adományozók a 2018-as adventi időszakban. Ezeket a segélyszervezet még az ünnepek előtt eljuttatja a rászoruló gyerekeknek.

Fotó: MTI/Mónus Márton
A Baptista Szeretetszolgálat meghívására Budapestre érkezett Chuck Norris Az egykori legendás akcióhős, a híres színész feleségével együtt jött Budapestre, hogy részt vegyen a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi jótékonysági rendezvényén, a Cipősdoboz-gálán november 24-én a Papp László Sportarénában. A sztárvendég ezzel útjára indította az országos akciót, mely során a szeretetszolgálat cipősdoboz méretű ajándékokat gyűjt a rászoruló gyermekeknek.
A Margaret Island zenekarral nyílt meg a Cipősdoboz Vár November 30-án, pénteken délelőtt a Margaret Island zenekar minikoncertjével nyitotta meg kapuit a Deák téri Cipősdoboz Vár. Együtt ünnepeltük a Cipősdoboz-akció nyitányát támogatóinkkal: a Libri – Bookline Zrt., a Liliput Játékvilág, a Montázs Art Café, a CitySightseeing, a CCC, a Kuehne + Nagel Kft. és a Knorr-Bremse képviselőjével.
Idén a Baptista Szeretetszolgálattal jár a Mikulástroli A járművön utazók találkozhatnak a Mikulással, és cipősdobozokba csomagolt ajándékokat adhatnak át neki, melyek a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz-akciója jóvoltából rászoruló családokhoz kerülnek.
Cipősdoboz ajándékok az Aegon Magyarországtól Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. munkatársai idén is rengeteg, mintegy nyolcszáz csomagot küldenek rászoruló gyerekeknek a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz-akcióján keresztül. Az igazgatóság tagjai az első évben maguk kezdték el a csomagok összeállítását oly módon, hogy üzleti partnereiket nem karácsonyi vacsorára hívták meg, inkább arra kérték, hozzanak magukkal egy cipősdoboznyi ajándékot, amit közösen becsomagoltak egy kávézás, baráti beszélgetés közben. Az első ilyen alkalom annyira jól sikerült, hogy utána az a javaslat született, ezt megismétlik „céges szinten” is. Így hagyományt teremtettek, amely máig él, a lelkesedés évek óta töretlen.
Kedves ünnepség a (L)átható Szeretet programjában A Baptista Szeretetszolgálat idén ismét útjára indította a látássérült gyerekekre fókuszáló (L)átható Szeretet programját. A kampány lehetőséget biztosított ahhoz, hogy az ajándékozásra jelentkező dobozolók személyre szabott cipősdoboz-ajándékot készíthessenek. A program ünnepélyes állomásaként december 6-án, csütörtökön a budapesti Vakok Óvodája, Általános Iskolája, Szakiskolájában a segélyszervezet munkatársai a jószívű adományozók segítségével mintegy 130 gyermeket tudtak megajándékozni. Az eseményen Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója köszöntötte a gyermekeket, a Margaret Island zenekar pedig dalokkal kedveskedett az ünnepség résztvevőinek. A Devilery Kft., a Reckitt Benckiser Kft. és az Anash támogatóként ajándékokkal megtöltött cipősdobozokkal segítette az akció sikerét.
A Corvinus hallgatói is gyűjtenek A Corvinus Egyetem székesfehérvári campusának kollégiumi diákbizottsága és a Corvinus Alba Karrier Klub is csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat cipősdobozgyűjtő akciójához. December 11-én, kedden a Budai úti kollégiumban Gáspár Csilla, Kovács Krisztián és Somogyi Martin csomagolta éppen azokat az ajándékokat, amelyeket diáktársaik nevében idén karácsonykor a rászoruló gyerekeknek kívánnak eljuttatni a segélyszervezet tizenöt éve megszületett kezdeményezésének segítségével.
A Felföldi Kft. adománya a gyerekeknek A Felföldi Confectionary Ltd. 100 ezer darab QUICK MILK ízesített szívószálat (a cég egyik fő termékét) ajánlotta fel a gyerekek számára a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz-akciójában. A Cipősdoboz-akció támogatójaként a Felföldi Confectionary Ltd. 175 ezer tasak Sherbet Wandz nevű terméket is eljuttat karácsonyi ajándékként a rászoruló gyerekekhez.
Megérkezett a hollandiai magyarok támogatása is Külföldről, Hollandiából is támogatják az akciót! Vujity Tvrtko televíziós újságíró, a Cipősdoboz-akció egyik nagykövetének közvetítésével december 11-én, kedden megérkezett Hollandiából a hollandiai magyarok képviseletében Budapestre Janecskó Ferenc a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Várához. Mikrobuszában 225 darab ajándékdoboz volt, ezt Hollandiában gyűjtötték a rászoruló gyerekeknek. Köszönjük a támogatást!
Nyolcszáz doboz a CCC-től Mintegy 800 ajándékkal megtöltött dobozt adományoztak a CCC munkatársai a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz-akciójában: a meglepetéseket a Deák téri Cipősdoboz Várnál fogadta Mikulás napján Hári Tibor, a segélyszervezet főigazgatója.
Michelisz Norberttel Tiszaszalkán Az idei Cipősdoboz-akció egyik kiemelt eseményeként december 14-én, pénteken délelőtt 11 órakor a tiszaszalkai Hétvezér Baptista Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskolában mintegy 650 gyermek kapott ajándékot. Részt vett az eseményen Michelisz Norbert autóversenyző, az idei Cipősdoboz-akció egyik nagykövete is.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is dobozolt A kamara dolgozói is velünk dobozoltak, köszönjük a támogatást!
December 14-én, pénteken a kamara munkatársainak karácsonyi vacsoráján lehettünk jelen, s kaptuk meg a mintegy 600 darab, ajándékokkal teli dobozt, hogy továbbíthassuk a rászoruló gyerekeknek. A Baptista Szeretetszolgálatot Hári Tibor ügyvezető főigazgató képviselte az eseményen.
A BP munkatársai is dobozolónak álltak A tét nem volt kicsi: a cég munkatársai egy emberként fogtak össze, hogy gondoskodhassanak a beregi gyerekek karácsonyáról. A dolgozók már december első napjaitól gyűjtötték a meglepetéseket a kelet-magyarországi kicsiknek, és lázasan csomagoltak, aminek meg is lett az eredménye. Az elmúlt hét folyamán közel 650 ajándékcsomagot hoztak el a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai a cég székházából, s indultak rögtön útra, hogy le ne késsék a Hétvezér Baptista Általános Iskolában tartandó karácsonyi ünnepséget. Az eseményről valamennyi óvodás és kisiskolás fülig érő szájjal az arcán és ajándékkal megpakolt cipősdobozzal a kezében térhetett haza.
A Bayer Hungária Kft. is csatlakozott hozzánk Köszönjük a Bayer Hungária Kft.-nek, hogy csatlakoztak idén a Cipősdoboz-akcióhoz, és adományaikkal segítették a gyerkőcök karácsonyát.
Nagyszerű ünnepség az Arcadia Hotelben Nagyszerű cipősdoboz-átadó ünnepségnek volt helyszíne december 17-én, hétfőn a budapesti Arcadia Hotel. A megajándékozott gyerekekkel mások mellett ott volt dr. Bajkai István országgyűlési képviselő, Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója, a fellépő művészek sorában pedig Hevesi Tamás is.

Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Cipősdoboz akció