Energetikai korszerűsítés a Magyarországi Baptista Egyház épületén

674

2022 | 10 | 03

Magyarországi Baptista Egyház

MAGYARORSZÁGI BAPTISTA EGYHÁZ

ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS A MAGYARORSZÁGI BAPTISTA EGYHÁZ ÉPÜLETÉN

Energetikai fejlesztés a Magyarországi Baptista Egyház új központi épületén

A magyarországi baptisták már több, mint egy évszázada jelen vannak a szegény sorsú, és főleg időseket és betegeket segítő szociális munkában. Az egyre bővülő társadalmi szerepvállalás mind a szociális, mind az oktatás, és a misszió területén jóval több embernek ad lehetőséget a munkákba- köztük a koordinációs és adminisztratív feladatokba- való bekapcsolódásra, így a már meglévő központi épületünk egyre szűkösebbnek bizonyult.

Magyarország Kormányától 2017. év végén kapott Benczúr utcai épület 10 éve használaton kívül volt, műszaki állapota ennek megfelelően elhanyagolt volt. A felújítás végéhez közeledve, reméljük, nagy hasznára válik majd a baptista közösségnek, az általuk végzett szolgálatnak.

A projekt során a teljes átalakítás mellett egy, az Európai Uniós KEHOP-5.2.13 projektben előkészített energetikai beruházás valósul meg a Benczúr utcai épületen. Az épület energetikailag teljes egészében korszerűsítésre kerül. A teljes épület hőszigetelési munkálatait a 2021 jan. 1-én hatályba lépő „közel nulla energiaigény” TNM rendeletnek megfelelően kellett kialakítani. Az épület fűtését egy 1600 folyóméteres talajszondarendszer látja el, 2db hűtő-fűtő hőszivattyúval kiegészítve.

Az energetikai projekt 2021.06.16. napon kezdődött, és 2022. aug. 15-én lezárult, jelenleg a záró elszámolások időszaka zajlik a Támogató felé.

Pályázati azonosítószám: KEHOP-5.2.13-19-2019-00004

A támogatás összértéke 264,4 millió Ft

A támogatás intenzitása: 100%

A beruházásnak köszönhetően több, mint 2136 GJ/év energia-megtakarítás érhető el, és az üvegházhatást okozó gázok éves csökkenése 118 t.

Tovább információ:
Magyarországi Baptista Egyház
Gazdasági Osztály
Simonné Biró Angéla
email: simon.angela@baptist.hu


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!