Rick Osborne és Gary Chapman: Tökéletes pajtás

2199

Gary Chapman amerikai – nyugodtan mondhatjuk – sztárpszichológus és lelkész nevét az általa felfedezett és rendszerbe foglalt szeretetnyelvek tették népszerűvé azon egyszerű oknál fogva, hogy működnek!

Az ajándékozás, az elismerő és megerősítő szavak, a minőségi idő, a testi érintés és a szívességek egyre több házaspár, család, munkatársi-gyülekezeti közösség életében tették érezhetővé a már meglévő szeretetet, ami ezáltal a sokszorosára volt képes növekedni.

Az üres és a teli szeretettank képszerű fogalma megragadhatóvá tette hiányérzetünket és annak megszüntetését. Nekünk, felnőtteknek.

De mi van a gyerekekkel? Chapman gyakran foglalkozik könyveiben a gyerek-szülő kapcsolattal, hogyan ismerje föl a felnőtt, hogy mire is van leginkább szüksége az öt szeretetnyelvből saját gyermekének.

De milyen jó lenne, ha ezt az egész szeretetuniverzumot minél hamarabb megértve kezdenék el használni is maguk a gyerekek! Miért lenne törvényszerű, hogy a felnőttkori kudarcok után a megoldáskeresés közben találkozzanak csak a szeretetnyelvek ismeretének gyógyító hatalmával? Egyáltalán nem törvényszerű!

Legalábbis ezzel biztat a két szerző, Chapman és Osborne ezzel a kifejezetten gyerekeknek szánt, nagy alakú, „sok kép – kevés szöveg” típusú könyvvel, ahol egy születésnapi ajándékba kapott állatkerti séta keretében derül ki egy kis baráti gyerektársaság tagjairól, hogy melyik szeretetnyelvet beszélik „anyanyelvi” szinten. Biztos, ami biztos, a könyv végén egy gyerekeknek szóló szeretetnyelvteszt is található a kis olvasók számára.

Ha tehát szeretnénk, hogy kis barátaink vagy épp saját gyermekeink mielőbb ráérezzenek a személyre szóló szeretet adásának ízére, adott a nyelvlecke a Tökéletes pajtásban!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Cipősdoboz akció