Révfülöpi élményhétvége – 2023

466

A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ évek óta kiemelt figyelmet fordít és jelentős szakmai támogatást nyújt a támogatott lakhatásban (TL) élő ellátottakat segítő munkatársaknak rendszeres munkakapcsolattal, konferenciák és más szakmai találkozók, programok szervezésével. 

A pszichiátriai és a szenvedélybetegek részére biztosított ellátási forma célja, hogy elősegítse az ellátottak önálló életvitelét az életkornak, egészségi állapotnak és önellátási képességnek megfelelően. 

Ebbe a küldetésbe illeszkedik az idén immár negyedik alkalommal megszervezett balatoni hétvége is, amely a támogatott lakhatásban érintett ellátottak és munkatársak részére kívánt egy élményekben gazdag mininyaralást nyújtani. 

Augusztus utolsó hétvégéjén, péntektől vasárnapig, hatvan fő részvételével zajlott a révfülöpi kirándulás, melyen a debreceni Boldogkert, a pécsi ÉFESZI és a kiskőrösi Sorsfordító Szolgálat lakói és segítői vettek részt. A helyszínt ezúttal is az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központ biztosította. 

A változatos programajánlatban mindenki megtalálta a neki leginkább tetszőt: így voltak, akik a balatoni fürdőzést részesítették előnyben, voltak, akik a közeli látványosságokat látogatták végig: pl. Tihany mesés kisvárosát, az egzotikus Afrika múzeumot vagy a csodás kialakítású Folly Arborétumot. 

Számtalan közös programot is biztosítottunk a részvevőknek: az első esti nyitott AA-ülés és az ezzel párhuzamosan zajló csoportfoglalkozás egyaránt nagy sikert aratott, a pingpong- és az asztalifoci-bajnokságban is aktívan részt vettek a jelenlévők. Két alkalommal közös fagylaltozásra is meghívott vendégek voltunk, köszönjük a gondoskodást Hajdu Julianna intézményvezető asszonynak.  

A lelkünk ápolásáért és a reggeli zenés áhítatokért hálás szívvel mondunk köszönetet Széll Csaba lelkipásztornak. 

Szombat este egy közel egyórás hajókázásban volt részünk a Fonyód fedélzetén, miközben a kivilágított Balaton-parti településeket csodálhattuk meg az ezüsthíd fénye mellett.

Vasárnap délelőtt egy remekül összeállított vetélkedőt vezettek le a Boldogkert vezetői, Marton Krisztina és Tőkés Tibor. A többórányi program változatos ügyességi és fejtörő feladataival mindenkinek boldog pillanatokat szerzett, ahol volt sok nevetés, fejtörés, gondolkodás és gondterhelt töprengés, míg a furfangos feladatok megoldásait kerestük. 

Csodás három napot töltöttünk együtt! Köszönet illeti a rész vevő intézmények minden munkatársát, akik munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy ebben az évben is örömet szerezhessünk a támogatott lakhatásban érintett ellátottaink számára.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!