Rangos díjakat kapott a kisúji házaspár

1743
Bögös Jenő és felesége, Szász Edit a díjakkal Fotó: Daróczi Erzsébet

A Baptista Szeretetszolgálat elismerő díjakat adott át a minap Budapesten. A díjazottak között egy kisújszállási házaspár is van.

– Örömmel tölt el, hogy az elnökség a Cserepka János Érem átadásával a közösségért végzett szolgálatomat díjazta – mondta a díj átvétele után Bögös Jenő, aki harmincöt éve elkötelezett tagja a baptista közösségnek.

– Szeptembertől a Nagykun Baptista Oktatási Központ hitéleti igazgatóhelyetteseként formálom iskoláink lelki életét. December 1-jén lesz lelkipásztori beiktatásom a Kisújszállási Baptista Gyülekezetbe, melynek huszonhét éve vagyok a tagja – árulta el Bögös Jenő, akit sokszor láthatunk gitárral a kezében is városi rendezvényeken.

A másik díjazott felesége, Bögösné Szász Edit, aki számára nagy megtiszteltetés, hogy pedagógiai tevékenysége elismeréséül a Baptista Szeretetszolgálat elnöksége Köszönet Érme kitüntető díjban részesítette.

– Szerencsésnek tartom magam, hiszen abban az iskolában – a kisújszállási Baptista Alapfokú Művészeti Iskola – taníthatok szolfézst, ahol az első zenei inspirációkat kaptam. Ebben a csodálatos közegben tanultam meg mindent, ami a szakmával kapcsolatos. Nyolcéves koromtól kezdve életem szerves részét képezte a zene. A zeneiskola légköre és a tanáraim által továbbadott tudás meghatározó volt abban, hogy ezt a pályát válasszam. Pályafutásom során huszonkét növendéket készítettem fel zenei pályára – árulta el Edit.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!