Rajzpályázati eredményhirdetés

​Munkánk során sem etnikai, sem vallási, sem egyéb hovatartozást nem vizsgálunk, egyetlen szempont, hogy enyhítsük a problémákat” – mondta Bacsó Benjámin, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány elnöke a tuzséri rajzpályázat eredményhirdetésén, amelynek a település általános iskolája adott otthont.

A rajzpályázatra mintegy kétszáz, zömében szegénységben, mélyszegénységben élő gyermek nevezett a Lónyay Pálma óvodából, illetve a Lónyay Menyhért általános iskolából. A gyermekek három témából választhattak (mi leszek, ha nagy leszek; legkedvesebb barátom és legkedvesebb játékom), a kategóriagyőzteseket a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Alapítvány díjazta, de csatlakozott a kezdeményezéshez a Magyarországi Baptista Egyház kommunikációs osztálya, a megyei rendőr-főkapitányság, a Nyíregyháza Spartacus, a Kelet-Magyarország napilap, a Kolibri kiadó és a BASF Magyarország is. Ennek köszönhetően a május 31-i rendezvényen minden jelen levő gyerek ajándékcsomaggal gazdagodott, amely személyre szóló meglepetéseket tartalmazott. A Trans–Sped Kft. jóvoltából pedig valamennyi pályázó csokoládéjutalomban részesült.

Az átvett ajándékok mellett a lányok, fiúk körében egyaránt nagy sikere volt a megyei rendőr-főkapitányság „élményajándékának”. A díjátadó ünnepséget követően ugyanis a jelentkezők egy rendőrautó belsejében ülhettek be és kaphattak szakszerű tájékoztatást annak felszereltségéről és működéséről.