Aki az egyházunkban egyaránt fontosnak tartja a Szentlélekkel betöltekezést, az evangélium hirdetését a világ felé, és a stratégiai gondolkodást, az előbb-utóbb valamikor kiköt a Bicskei Baptista Imaházban, és utána annak rendszeres vendége lesz különféle missziói konferenciák kapcsán.

Az elmúlt héten, november 17–19. között a Közép-Kelet-Európai Plántáló Műhely tartotta konferenciáját Bicskén. Rácz Lajos bicskei lelkipásztor és felesége, Mariann vezetésével a házigazda testvérek szokás szerint nagyszerű vendéglátásban részesítették az érkezőket. Egyházunk vezetését Papp János egyházelnök és Durkó István missziói igazgató képviselte. A három napot Tóth Sándor, Téglási Lajos és Sípos Márk lelkipásztorok vezették le.

Minden nap közös dicsőítéssel kezdődött, melyet Dan Smith misszionárius és felesége, Rose vezettek. Az első nap előadója Patton Márk lelkipásztor volt, aki a korszakunk szellemisége és körülményei közepetti kihívásokról és lehetőségekről beszélt. Ezután Michail Balocha (Lengyelország) és dr. Kovács Géza vezetésével panelbeszélgetésekben vettünk részt. Az estét közös dicsőítés, majd Durkó István igehirdetése és imádság zárta.

A második napon dr. Uhrin Benjámin (Szlovákia) vezetésével kezdődött a lelki közösség, majd Kaspars Sterns püspök (Lettország) osztotta meg a lettek gyülekezetplántálói és tágabb missziói látását és tapasztalatait. Ezután Michał Szlachetka (Lengyelország), Martin Emir (Szerbia) és Tőtős János vezetésével panelbeszélgetés következett. A délután folyamán Papp János egyházelnök testvér a jövő évi ApCsel 1:8 missziói konferenciáról, illetve az arra való felkészülésről beszélt. Este Tóth Sándornak a Szentlélek ajándékairól és ezeknek a hatékony gyülekezeti használatáról szóló tanítását hallgattuk meg, majd Kaspars Sterns mély és személyes küzdelmekről is őszintén beszélő üzenetét. Mivel többen repülőindulás, illetve egyéb program miatt a konferencia harmadik napján már nem tudtak volna részt venni, ezért az aznap délelőttre tervezett programokkal, például Marek Glodek (Lengyelország) buzdításával még megtoldottuk a második estét.

Isten jelenléte, testvéri közösség, jó beszélgetések, és a test számára is felüdítő, bőséges és finom étkezések jellemezték ezt a két és fél napot, melyet ezúton is köszönünk a szervezőknek. Dicsőség az Úrnak a konferencia áldásaiért, és valóban kérjük őt arra, hogy töltse csordultig olajával az előtte megüresített edényeinket!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!