Papp János üzenete a Nagytábor résztvevőinek

2087
Papp János, egyházelnök

Augusztus 1-jén, hétfőn kezdődik a Baptista Ifjúsági Nagytábor. Az előadók készülnek! Ennek kapcsán Papp Jánost, egyházunk elnökét kérdeztük, aki hétfőn este tanítani fog.

A tábor témája: Légy tűz! Téged mi hoz tűzbe?

Tűzbe hoz, amikor Istent látom-érzem közelről, ahogy dolgozik. Amikor emberekben, eseményekben érzékelem őt. Egy őszinte, megmozdító bizonyság, egy lelke mélyéig megnyílt ember, egy másképp nem magyarázható történés. Amikor Isten dolgozik, az tűzbe hoz!

Tűzbe hoz, mikor valahol mélyen megszólít az Isten. Nem tudom elmagyarázni, de olyan, mint Jeremiás „perzselő tüze”, mely a csontjába reked. Olykor azt érzem, hogy mondanom kell. Most, rögtön, bárkinek, ilyenkor nagyon várom, hogy átadhassam. Ez az üzenet tüze, melyet Isten gyújt. Bárcsak soha ne aludna ki!

Mit üzensz a táborozóknak?

Mit üzenek? A jó zsidókhoz hasonlóan hadd kérdezzek vissza:
Nem érzitek, hogy kellene a tűz? Nem érzitek a langyosság vagy a hidegség taszító ürességét? Nem szeretnétek a lobogás egyértelműségét? Nincs már elegetek a hamis, a látszat- és a pillanatnyi sziporkákból, amelyeket oly sokan sztárolnak? Igazi, jó nagy tűzre volna szükség! Akarjátok-e ezt?

Sok szeretettel várunk mindenkit!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!