Papírrepülővel népszerűsítik a reformációt

1653

„A reformáció már 500 éve jelentős hatással van az életünkre” – üzeni Gundel Takács Gábor a kereszténység megreformálásának 500. évfordulójára készített imázsfilmben, mely a Reformáció Emlékbizottság támogatásával készült és pénteken debütált.

A 2016–2017-es években a Reformáció Emlékbizottság a különböző tudományos, oktatási és művészeti programok mellett pályázatokkal és kreatív kampánnyal hívja fel a figyelmet a jubileumi évre.

2017 elején átadnak egy köztéri installációt, illetve nemrég a reformáció ismert alakjait és eseményeit megörökítő GIF-kampány is készült, most pedig megjelent a Reformáció 500 hivatalos imázsfilmje is.

A film főszereplője a Reformáció Emlékbizottság nagykövete, Gundel Takács Gábor, aki hívő reformátusként vállalta, hogy hangját és arcát is adja a Reformáció 500. jubileumához.

A film a MITTE Communications kreatív koncepciója alapján készült, a forgatókönyvet pedig Illisz László, az Evangélikus Információs Szolgálat igazgatója véglegesítette. A filmben látható papírrepülő (rajta Luther Márton 95 tételével) a reformáció örökségét és annak időtálló üzenetét szimbolizálja, amely átível az egész történelmen.

A film az interneten és az MTVA tévés és rádiós csatornáin fog futni.

(Forrás: Kreatív Online)


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!