Papa mama gyerekek…

3176

Családias, vidám hangulatban telt a Szülők iskolájának márciusi alkalma a Székesfehérvári Baptista Imaházban. Az előadást Révész Lajos lelkipásztor, négygyermekes édesapa tartotta, melyben az egészséges családmodell fontosságát hangsúlyozta.

A házasság egy védőernyő, ami kizárólag egy nőből és egy férfiból tevődhet össze, máskülönben gyermekeink eláznak alatta. A most felnövő generáció sajnos nagy százalékban csonka vagy mozaik családokban él, így ők ennek ki vannak szolgáltatva. Az anya és az apa szerepeket jó esetben szüleinktől tanuljuk, és mi is átadunk egy értékrendet gyermekeinknek. Minták vagyunk, ezért nagyon fontos, hogy a szavaink és a tetteink összhangban legyenek egymással.

Egy afrikai mondás szerint egy gyermek felneveléséhez egy egész falura van szükség. Vagyis kellenek a szülők, nagyszülők, testvérek, de hatással vannak gyermekeinkre az osztálytársak, tanárok, szomszédok is.

A kamaszok általában nem a szüleikhez mennek tanácsot kérni. Legyünk bölcsek és igyekezzünk biztonságos környezetet teremteni nekik a szárnypróbálgatásaikhoz. Ideális hely lehet ehhez egy gyülekezeti közösség, ahol minden generáció megtalálható.