Országos Lelkipásztori Konferencia Balatonszemesen

2932

2017. november 6–8. között került megrendezésre az idei országos lelkészkonferencia Balatonszemesen a baptista imaházban.

Nagy örömmel és várakozással készültek erre a találkozóra lelkészeink, hogy néhány napon át tanulhassanak, formálódhassanak, megpihenhessenek és ami a legfontosabb, ápolhassák egymással a közösséget.

Az év során nagyon kevés alkalom nyílik a nagyobb létszámú találkozásra, ezért egyházunk nagyon fontosnak tartja, hogy a lelkészek legalább egyszer ilyen intenzíven és ilyen számban együtt lehessenek.

A konferencián hétfőn Papp János egyházelnök köszöntő szavai után Durkó István missziói igazgató arról beszélt, hogyan lehet bevonni és mobilizálni az embereket a helyi gyülekezetekben úgy, hogy az is épüljön, aki a szolgálatban részt vesz. Ezt követően kis csoportokban dolgozták fel a témát a résztvevők.

A délután folyamán pódiumbeszélgetésre, majd a vacsorát követően lelki közösségre került sor, amelyen az Egyesült Államokból érkezett lelkipásztor testvér, dr. Richard Blake, az XTEND nemzetközi szolgálat alapító vezetője hirdette az igét.

A keddi program vezetője Macher Tivadar testvér volt. Ezen a napon
a felkért előadók – Varga László, Papp János, Almási Kornél, Révész Dániel, Floch Gábor, Révész Jonatán és Varga György – az istentisztelet lelkiségét és emberi oldalát vizsgálták meg különböző aspektusokból.

A délutáni fakultatív programok után dr. Almási Tibor tartott előadást „Exegézis és igehirdetés” címmel, majd Pafkó Tamás adott gyakorlatias segítséget a lelkészeknek a felkészülésről és az igehirdetés előadási módozatairól. Este ismét az USA-ból, Texasból érkezett lelkipásztor, dr. Richard Blake hirdetett igét.

A szerdai konferenciazáró program vezetője Durkó István volt. Az igehirdetés milyenségét boncolgató kerekasztal-beszélgetést az elnökség és más vezető testületek tájékoztatója követte. A Reformáció 500-hoz kapcsolódó jubileumi találkozó úrvacsorai közösséggel zárult. A zenei szolgálatokat mindhárom napon Milánkovics Dániel vezette.

Hálásak vagyunk Istennek az együttlétért, a találkozás és fejlődés lehetőségéért, a tanításokért, a mély beszélgetésekért, az együtt töltött idő öröméért, elhivatott lelkészeinkért!

Isten gazdag áldását kívánjuk további szolgálatukra, munkálkodásukra az emberek között!