Országos Lelkipásztori Konferencia Balatonszemesen

3405

2017. november 6–8. között került megrendezésre az idei országos lelkészkonferencia Balatonszemesen a baptista imaházban.

Nagy örömmel és várakozással készültek erre a találkozóra lelkészeink, hogy néhány napon át tanulhassanak, formálódhassanak, megpihenhessenek és ami a legfontosabb, ápolhassák egymással a közösséget.

Az év során nagyon kevés alkalom nyílik a nagyobb létszámú találkozásra, ezért egyházunk nagyon fontosnak tartja, hogy a lelkészek legalább egyszer ilyen intenzíven és ilyen számban együtt lehessenek.

A konferencián hétfőn Papp János egyházelnök köszöntő szavai után Durkó István missziói igazgató arról beszélt, hogyan lehet bevonni és mobilizálni az embereket a helyi gyülekezetekben úgy, hogy az is épüljön, aki a szolgálatban részt vesz. Ezt követően kis csoportokban dolgozták fel a témát a résztvevők.

A délután folyamán pódiumbeszélgetésre, majd a vacsorát követően lelki közösségre került sor, amelyen az Egyesült Államokból érkezett lelkipásztor testvér, dr. Richard Blake, az XTEND nemzetközi szolgálat alapító vezetője hirdette az igét.

A keddi program vezetője Macher Tivadar testvér volt. Ezen a napon
a felkért előadók – Varga László, Papp János, Almási Kornél, Révész Dániel, Floch Gábor, Révész Jonatán és Varga György – az istentisztelet lelkiségét és emberi oldalát vizsgálták meg különböző aspektusokból.

A délutáni fakultatív programok után dr. Almási Tibor tartott előadást „Exegézis és igehirdetés” címmel, majd Pafkó Tamás adott gyakorlatias segítséget a lelkészeknek a felkészülésről és az igehirdetés előadási módozatairól. Este ismét az USA-ból, Texasból érkezett lelkipásztor, dr. Richard Blake hirdetett igét.

A szerdai konferenciazáró program vezetője Durkó István volt. Az igehirdetés milyenségét boncolgató kerekasztal-beszélgetést az elnökség és más vezető testületek tájékoztatója követte. A Reformáció 500-hoz kapcsolódó jubileumi találkozó úrvacsorai közösséggel zárult. A zenei szolgálatokat mindhárom napon Milánkovics Dániel vezette.

Hálásak vagyunk Istennek az együttlétért, a találkozás és fejlődés lehetőségéért, a tanításokért, a mély beszélgetésekért, az együtt töltött idő öröméért, elhivatott lelkészeinkért!

Isten gazdag áldását kívánjuk további szolgálatukra, munkálkodásukra az emberek között!


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!