Országos Lelkipásztori Konferencia volt Tahiban

1098

2019. május 21-én az ország sok pontjáról érkeztek lelkipásztorok, hogy egy napot együtt tölthessenek imában, éneklésben és beszélgetésben.

Papp János egyházelnök köszöntő szavai után Vasadi Teodor paksi lelkipásztor előbb nagyszerű meglátásaival elgondolkodtatta, majd imára buzdította a jelenlévőket.

A délelőttben az együttlét fókuszában Isten megtapasztalása állt, ahogy azt az ének-zenén keresztül kapjuk az istentiszteleteinken. Révész László, a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola művésztanára, őt követően pedig Balogh Barnabás, a szegedi baptista gyülekezet lelkipásztora hívták fel a figyelmet előadásukban a téma különleges szempontjaira. A bibliai háttérrel és sok-sok tapasztalattal fűszerezett közös gondolkodás után Durkó István missziói igazgató beszélgetett az előadókkal, akikhez még Révész Dániel, az esztergomi gyülekezet zenei lelkipásztora és Kübler János, a Wesselényi utcai gyülekezet lelkipásztora csatlakozott. A fórumbeszélgetésben hasznos és útmutató tanácsok hangzottak el.

A közös ebéd után régi tahis emlékeket elevenítettek fel az idősek és fiatalok egyaránt. Hazautazás előtt imaközösséggel fejeződött be a konferencia.