Orgonatervek Kiskőrösön

3219

Baptista gyülekezetek sora szembesülhet azzal a kihívással, amit meglévő értékeink, ingatlanjaink megtartása, felújítása jelent, legyen az az imaházak, lelkészlakások, intézmények karbantartása, vagy a gyülekezeti élet működését szolgáló anyagi javak, ingóságok, hangszerek.

A Kiskőrösi Baptista Imaház a magasból

A Kiskőrösi Baptista Gyülekezet 2015 végén célul tűzte ki, hogy orgonáját – annak romló állapota miatt – a megújulás útjára állítja. Az azóta eltelt időben orgonaépítésre és felújításra is több árajánlatot kértünk, és ezek alapján szükségesnek láttuk a célirányos gyülekezeti adakozáson felül különböző források, lehetőségek bevonását, feltérképezését.

Így kezdtük el szervezni azt a jótékonysági koncertsorozatot, amelynek keretében 2017. október 15-én 17 órakor az UniCum Laude férfi a cappella énekegyüttes, majd 2017. november 5-én 16 órakor a Baptista Teológiai Akadémia ének-és kamarazenekara ad koncertet.

Az októberi koncert alkalmával Papp János egyházelnök, a gyülekezet ügyintéző lelkipásztora, november 5-én pedig prof. dr. Almási Tibor hirdet igét, az istentisztelet keretében az orgonakassza javára gyűjtést szervezünk, a belépés díjtalan. Gyülekezetünk hívja és várja szeretettel mindazokat, akik szívesen részt vennének színvonalas, lelkileg tartalmas koncerteken, és örömmel adakoznak egy olyan cél érdekében, amely azt szolgálja, hogy a gyülekezeti éneklésünk alapját jelentő hangszer megújuljon, megmaradjon.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!