Október a reformáció hónapja

2074

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT), mint minden évben, úgy idén is megszervezi az Október a Reformáció Hónapja programsorozatot. A következő programokat szervezzük:

Október 1., hétfő 18 óra

Megnyitó ünnepség a Budapest, Kálvin téri református templomban. Igét hirdet Kondor Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház Déli Egyházkerületének püspöke. Zenés istentisztelet, a templom előtt szolgál az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola. A liturgiában részt vesz a református, az evangélikus, a baptista, a metodista és a pünkösdi egyház egy-egy főpásztora. A zenés istentiszteleten ezen egyházak gyülekezeti kórusai szolgálnak.

Október 6., szombat 10–15 óra

Területi női találkozó Pakson az Evangélikus Lelkészi Hivatalban (7030 Paks, Kossuth Lajos u. 29.). Fő téma: Teremtésvédelem. Nyitó igehirdetés: B. Pintér Márta, az Ökumenikus Tanács Női Bizottságának elnöke. Köszöntő: dr. Fischl Vilmos, az Ökumenikus Tanács főtitkára. Záró úrvacsorai istentisztelet a vendégfogadó egyházközségek lelkészeinek szolgálatával.

Október 14., vasárnap 17 óra

Miskolci ökumenikus missziói nap a belvárosi evangélikus templomban (3530 Miskolc, Hunyadi János u. 8.). A reformáció hónap részeként ökumenikus istentiszteletet tartunk, melyen igét hirdet Jobbágy Bertalan református lelkipásztor. A MEÖT-tagegyházak missziói bizottságának lelkészei is szolgálnak az istentiszteleten.

Október 21., vasárnap 17 óra

Reformációi gála az Uránia Nemzeti Filmszínházban (1088 Budapest, Rákóczi út 21.). Ünnepi előadó: Prőhle Gergely, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója. Előadásának címe: Reformáció 501 – reménységgel tekintünk a jövőbe. A gálaest házigazdája: Bényi Ildikó. A gazdag zenei programot a Baptista Központi Énekkar, az In Medias Brass Quintet és a Calandrella Kamarakórus biztosítja. A bemutatkozó gimnázium a Szentendrei Református Gimnázium lesz. Köszöntőt mond Steinbach József református püspök, az ökumenikus tanács elnöke. Sor kerül a Ráth Mátyás-díj átadására is a Protestáns Újságírók Szövetsége részéről.

Október 28., vasárnap 17 óra

Reformációi istentisztelet a Magyarországi Metodista Egyház Központjában (1032 Budapest, Kiscelli u. 73.). Igét hirdet: Papp János baptista egyházelnök, a MEÖT elnökségi tagja. Az úrvacsorás istentisztelet liturgiájában az ökumenikus tanács tagegyházainak főpásztorai szolgálnak. A zenei szolgálatot a helyi gyülekezet énekkara biztosítja.

Október 31., szerda 17 óra

Reformációi megemlékezés Budapesten a Reformáció Parkban. Ünnepi beszéd elmondására dr. Korányi András, az Evangélikus Hittudományi Egyetem egyháztörténész-professzora kapott felkérést. Imádságot mond: Steinbach József, az ökumenikus tanács elnöke. Közreműködik a Fóti Baptista Fúvóskar. A megjelent egyházi vezetők áldást mondanak. Részletes programok és plakátok a www.meot.hu oldalon találhatók.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!


Köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki idén a baptisták társadalmi szolgálatát támogatta adója 1+1%-ával!