Idén 20. alkalommal szervezi meg a Baptista Szeretetszolgálat a Cipősdoboz-akciót, mely mára Magyarország legnagyobb karácsonyi segélyakciójává vált. Az ajándékokat rászoruló gyermekeknek juttatjuk el, olyanoknak, akiknél talán más nem is kerül a fa alá. A fő gyűjtőpont, a Budapest belvárosában, a Városháza parkban álló központ mától december 18-ig várja az adományozókat. A Magyar Olimpiai Bizottság is csatlakozott hozzánk, képviselői, olimpiai bajnokok és a szervezet vezetői elkészítették az idei első ajándékokat.

Ma újra megnyitotta kapuit a belváros szívében, a Városháza parkban álló, karácsonyi pompába öltöztetett Cipősdoboz-gyűjtőközpont, ezzel elindult az idei gyűjtési időszak, mely december 18-ig tart. Ez idő alatt bárki leadhatja itt vagy akár az országosan közel négyszáz gyűjtőponton az összekészített cipősdobozos ajándékokat.

„A nélkülöző gyermekek öröméért, boldog karácsonyáért dobozolunk – mondja a Baptista Szeretetszolgálat elnöke, dr. Szilágyi Béla. – Minden kollégám, önkénteseink és partnereink szeme előtt csak az lebeg ebben az időszakban, hogy minél több doboz elkészítésére buzdítsuk az embereket, hogy végül a lehető legtöbb kisgyermeket tudjunk megörvendeztetni!”

Támogatóink, a Magyar Olimpiai Bizottság képviselői, olimpiai bajnokok és a szervezet vezetői elkészítették ma az idei első ajándékokat. Gyulay Zsolt, a MOB elnöke, Fábián László, a MOB főtitkára, dr. Bartha Csaba, a MOB operatív igazgatója, valamint Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász és Madaras Norbert olimpiai bajnok vízilabdázó csomagoltak, ragasztottak, s az elkészült dobozokat átadták Szilágyi Bélának, a szeretetszolgálat elnökének, hogy juttassa el oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.

„Az olimpiai család mindig is nagyon összetartó volt, a sportolók érzékenyek a szociális problémákra, ha segítség kell, segítenek – mondta Gyulay Zsolt, a MOB elnöke. – A cipősdoboz-akció így karácsony előtt nemes célt szolgál, az pedig különösen jó érzés, hogy gyerekeknek segíthetünk – mindannyian örömmel csatlakoztunk a kezdeményezéshez.”

Az akció arca, jószolgálati nagykövete idén is Ördög Nóra, a TV2 műsorvezetője.

Ahogyan eddig megszokták, idén is várjuk az új vagy használt, de még jó állapotú játékokat, könyveket, édességeket nem és kor megjelölésével ellátott, becsomagolt cipősdobozokban.

Online adományozásra is lehetőség van, így bárki néhány kattintással segíthet, állíthat össze cipősdobozt, részletek a www.ciposdoboz.hu oldalon megtalálhatók, mint ahogyan az is, hogyan célszerű összeállítani egy dobozt, mi kerüljön bele, és mi ne, illetve itt található a gyűjtőpontok listája is.


Elindult egyházunk hírlevele, melyben tájékoztatást adunk aktuális híreinkről, eseményeinkről. Iratkozzon fel ön is!